Startsida / Inlägg

Föräldrarnas kokainraseri i Sommarlovsmorgon

av tramsfrans

Foto: SVT

Ingen svensk sommar är komplett utan att föräldrar rasar över något osmakligt i Sommarlovsmorgon på SVT, och den här gången dröjde det ända till augusti! Nöjesbladet rapporterar:

”Inför omkring tusen barn och föräldrar framförde artisten Suzi P, 16, sin låt ’Shunon’ under inspelningen av fredagens avsnitt av SVT:s populära barnprogram ’Sommarlov’.

I publiken reagerade flera föräldrar på textrader där Suzi P sjunger att det inte spelar någon roll om någon får fängelse och att hon också kallar polisen för öknamnet ’aina’.”

En artist som sjunger att det inte spelar någon roll om man hamnar i fängelse? Skandal! Nu kommer väl alla barn i hela Sverige att ta lagen i sina egna händer och sluta visa respekt för rättssystemet.

”– Vi föräldrar stod som fågelholkar och fattade ingenting. Så googlade jag texten och ser att låten handlar om kokain, säger en förälder som Nöjesbladet varit i kontakt med.”

Det kanske är jag som är dum, men om man som vuxen person måste googla för att förstå vad en låt handlar om så är det väl inte särskilt stor risk att ens barn kommer att göra det heller?

”SVT försvarar sig med att Suzi P i programmet framfört en specialanpassad version av sin låt och bytt ut textraderna om kokain mot ’han lever dubbelliv’.

– I fredagens avsnitt av ’Sommarlov’ sjunger Suzi P den version av låten Shunon som är anpassad till en bredare målgrupp och där sjunger hon inte om kokain.”

Artisten i fråga har alltså inte ens nämnt kokain i programmet? Jag kan förstå att man hade blivit upprörd över kokainreklam i barnprogram på tv, men Suzi P har ju inte ens nämnt det? Det är ju föräldrarna som pratar om det!

”Den censurerade versionen av låten finns inte heller tillgänglig på vare sig Spotify eller Youtube.

– Det är lite skitsamma vad hon sjunger i ’Sommarlov’. SVT promotar henne ju och barnen kommer gå in och lyssna på låten på andra ställen och där sjunger hon ju om kokain, där är det med, säger en förälder som var med under tv-inspelningen.”

Nu tror jag inte att man blir kokainmissbrukare bara för att man hör en låt om det, men med den logiken så blir det ju väldigt svårt att berätta någonting för barn över huvud taget?

Vänta bara tills föräldrarna får veta att det finns ett program som heter Lilla Aktuellt där det rapporteras om krig, våld, jordens klimatundergång, naturkatastrofer och massa annat elände som barnen eventuellt kan ta skada av. Det programmet borde också stoppas, om man verkligen menar allvar med att skydda barnen från sånt som är farligt.

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB