Startsida / Inlägg

Gunilla Persson vs Kronofogden: 1-0

av tramsfrans

Foto: Magnus Sundholm

Att Gunilla Persson haft tvister med olika myndigheter i både Sverige och USA är känt sedan länge. Kronofogden har under en längre tid velat komma åt hennes inkomster efter att Försäkringskassan betalat ut olika bidrag till henne på felaktiga grunder, men nu meddelar Kronofogden att ärendet är avslutat eftersom inga utmätbara inkomster i Sverige har hittats. Expressen rapporterar:

”I dag ligger denna summa på drygt en halv miljon – men nu har utredningen avslutats.

– Vi har inte hittat några utmätningsbara tillgångar i Sverige, har Inger Pehrsson på Kronofogdens utlandsteam tidigare förklarat.”

Att det inte finns några tillgångar att hämta i Sverige kommer inte som en överraskning eftersom Gunilla inte bott här på 30 år. Enligt Gunilla så är inkassokravet och den efterföljande rättegångsprocessen bara ett resultat av en personlig vendetta mot henne.

”– Det har varit fula grepp som Försäkringskassan gjort mot mig och det är baserad på en personlig vendetta som dom har mot mig på grund av att dom arbetar nära hemtjänsten i Vingåker – som jag kallar för mördare.”

Man pratar ofta om att svenska myndigheter och kommuner inte är speciellt bra på att samarbeta med varandra, men enligt Gunilla Persson har hemtjänsten i Vingåker ett långtgående samarbete med Försäkringskassan för att försöka knäcka henne. Är det här ett exempel på fungerande svensk myndighetsutövning?

Om man frågar Gunilla Persson så borde svenska staten snarare tacka henne för att hon tar hand om sin gamla mamma själv.

”– Hon är ett vårdpaket och jag har befriat den svenska staten från att betala höga summor för min mamma, för dom betalar jag själv.”

Jag antar att allting är relativt! Jag vet dock inte om det är okej att ta emot bidrag på felaktiga grunder och försvara sig med att man sparar pengar åt staten på annat sätt, men någonting säger mig att det inte är så det fungerar.

Det här är troligtvis inte sista gången Gunilla Persson tar en fight med en myndighet. Jag får med största sannolikhet anledning att återkomma senare i frågan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB