Startsida / Inlägg

Tony Irvings Let’s Dance-önskan

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Igår var det final i Let’s Dance. Tiden går verkligen fort när man lyssnar på kritik från Tony Irving! Efter att allt var klart stod Kristin Kaspersen som värdig segrare, men till nästa år vill Tony göra om reglerna i programmet. Nöjesbladet rapporterar:

”Men trots att juryordföranden är nöjd över hur årets säsong slutade finns det en sak han gärna skulle ändra på.

– Publiken får inte rösta fram till kvartsfinalen. För då vet jag att när vi kommer till kvartsfinalen får jag som jag vill och bara de bästa dansarna är kvar.”

Ett kändisprogram i tv som fokuserar på kändisars prestationer och inte hur folkkära de är? Det var det sjukaste jag hört på länge! Skämt åsido så är det ju inte direkt någon hemlighet att juryn och folket alltid kommer vara osams, oavsett vilket program det handlar om. Det spelar ingen roll om det är Let’s Dance, Melodifestivalen, Idol eller EU-val. Oftast brukar det inte bli speciellt uppskattat när man fråntar makt från folket.

”Dock är han inte helt hundra på att TV4 köper hans förslag.

– Om jag hade trott att TV4 skulle ta emot det hade jag föreslagit det för jävligt länge sen, för det är många kvällar jag går hem och är så förbannad på röstningen. Men om de är villiga att lyssna så gärna! Fram tills kvartsfinalen bestämmer juryn hundra procent och sen kliver publiken in.”

Som Tony själv misstänker så är TV4 troligtvis inte jättesugna på att enbart få Let’s Dance att handla om prestation. Det hade kanske blivit bättre dans, men troligtvis inte bättre tv. Hela programmets dramaturgi bygger ju på att några ska vara riktigt dåliga medan andra får glänsa, och det kommer alltid vara de lite sämre deltagarna som får flest rubriker. Tittarsiffrorna hade troligtvis inte heller skjutit i höjden om de sämsta deltagarna fick lämna först, eftersom folk är tokiga i att kolla på när andra gör bort sig.

Utöver det så vill nog TV4 få så mycket utdelning som möjligt för alla gage de betalar ut till deltagarna. Med tanke på att de skulle ge Thorsten Flinck 570.000 kronor för att vara med i programmet hade de nog blivit snopna om juryn röstade ut honom efter en vecka.

Nu är det knappt ett år till nästa säsong av Let’s Dance, så det återstår att se vilka deltagare TV4 hittar till 2020. De flesta kända personer i Sverige har ju redan varit med, men programmet har ju trots allt pågått sedan 2006.

Folket har troligtvis glömt bort vilka som varit med, och många deltagare har med stor sannolikhet också glömt bort allt de lärde sig. Det bästa vore om man började återanvända gamla deltagare på nytt utan att säga något, eftersom ingen ändå längre minns vad som hände innan 2010.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB