Startsida / Inlägg

Lägesrapport från Så mycket bättre

av tramsfrans

Foto: Peter Wixtröm

Nu är det högsäsong i inspelnings-Sverige, eftersom programmen vi kommer njuta av i höst håller på att spelas in för fullt! Häromdagen bloggade jag om Bonde söker fru, och utöver det så pågår även inspelningar av Fångarna på fortet samt jubileumssäsongen av Så mycket bättre. Finns det ens någon kändis kvar i Stockholm över huvud taget, eller har alla flytt staden för att vara med i tv?

Nöjesbladet har som enda tidning fått hälsa på under Så mycket bättre-inspelningarna, och här kommer en lägesrapport.

”Vi möter samtliga artister några minuter efter inspelningen av säsongens första lunch där tre av dem precis gjort sina tolkningar.

– Jag är lyrisk och lättad över att isen är bruten. Det har varit vansinnigt trevligt och jag har redan gråtit. Det är en ynnest att vara tillbaka, säger en lättad Jill Johnson.”

En svensk kändis som gråter under en lunch med andra kändisar? Det kom verkligen som en stor överraskning! Skämt åsido så skulle jag absolut kunna sy ihop ett Så mycket bättre-bingo, och där hade kändistårar under en måltid varit lika självskrivna som att deltagarna får måla varsin tavla som dagsaktivitet.

”Hur kändes det att sitta där vid bordet igen?

– Det var mycket coolare idag jämfört med första gången jag satt där kan jag säga. Vi har ju alla gjort det här tidigare. Det kändes på hela stämningen, säger Orup.

– Det var skitintressant och det kändes nästan inte som att det här hände på riktigt, säger Petra Marklund.”

Deltagarna kan själva knappt förstå att det blir en till säsong av Så mycket bättre. De trodde att de redan haft sitt roliga, men det här blir alltså ÄNNU en chans till att få en hit med någon annans musik. Det är otroligt!

”Var det svårt att hålla i gång samtalen eftersom det inte var någons dag?

– Nej, vet du vad. Det var faktiskt tvärtom. Det blev ett superhärligt flow. Jag sitter inte här med någon spåkula men det känns som att det kommer bli väldigt levande, säger Petter.”

Att det skulle vara tyst runt bordet när några svenska kändisar äter middag tillsammans samtidigt som någon filmar känns inte speciellt troligt. I och med att deltagarna vet att de inte kommer få en egen dag där de själva får stå i centrum så krävs det en rejäl vässning av armbågarna för att ta plats och få tv-tid, så det kommer troligtvis att pratas och gråtas mer än någonsin.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag längtar tills jag får se det på tv, men i höst får vi iallafall se slutresultatet av Så mycket bättres första jubileumssäsong.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB