Startsida / Inlägg

Agneta Sjödin återvänder till TV4

av tramsfrans

Foto: Lina Boström

Förra året rapporterade jag att Agneta Sjödin lämnat TV4, eftersom kanalen inte kunde erbjuda något uppdrag hon ville ha. Agneta började istället frilansa, och berättade att hon äntligen skulle få tid att göra det hon verkligen vill göra!

Det var länge oklart vad Agneta egentligen ville göra, men nu står det klart vad hon menade. Dvs återvända till TV4 och spela in ytterligare en säsong av Fångarna på fortet! Nöjesbladet rapporterar:

”– Det ska verkligen bli jättekul. För mig är det en nostalgitripp varje gång jag får göra ”Fångarna på fortet” med Gunde. Då känner jag mig som 25 år igen. Jag har en speciell kärlek till det programmet, säger Agneta till Nöjesbladet och fortsätter:

– Anledning till att mitt kontrakt med TV4 avslutades var för att det inte fanns några passande uppdrag. Men nu passade det här. Det finns vissa fördelar att inte ha ett kontrakt. Jag har en frihet att jobba med vad jag vill, men också med TV4.”

Ingenting har alltså egentligen förändrats. Agneta Sjödin vill fortfarande leda Fångarna på fortet, och vi tv-tittare kan pusta ut. Det jobbet släpper man inte ifrån sig i första taget.

”Du har med undantag från några säsonger lett programmet sedan 1992. Var du nervös för att eventuellt inte bli tillfrågad i år?

– Det hade nog känts konstigt. Men jag hörde på ett väldigt tidigt stadium att de funderade på en ny säsong. När jag fick veta det hörde jag av mig direkt till TV4. Och de hade redan tänkt på mig och Gunde. Och det känns såklart bra. Jag ser verkligen fram emot det här.”

Agneta Sjödin hörde lösa rykten om en till säsong av Fångarna på fortet, och slängde sig omedelbart på telefonen till TV4-huset! På samma sätt som flyttfåglar förflyttar sig mellan Afrika och Sverige varje vår så kan man veta helt säkert att Agneta Sjödin kommer flyga i motsatt riktning mellan Nacka och Fort Boyard några veckor senare. Så har det varit sedan urminnes tider.

Det är bara att gratulera Agneta Sjödin till 1-0 i matchen mot TV4! Det är modigt att bryta upp från en fast anställning och börja frilansa istället, och att återvända till fortet med no strings attached är oerhört snyggt spelat.

Nu återstår det att se vilka deltagare som kommer vara med i årets Fångarna på fortet-säsong. Troligtvis blir det ungefär samma personer som de senaste 25 åren.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB