Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2019 – deltävling 4

av tramsfrans

Tiden går verkligen fort när man har roligt! Apropå ingenting så var det dags för den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen ikväll, och här kommer min summering av veckans startfält.

Foto: Peter Wixtröm

1: Pagan Fury – Stormbringer. Bandet och låten som enligt SVT inte alls är en smygreklam för ett dataspel. Det råkar bara vara ett spelbolag som ger ut bandets musik, men det är bara en tokig slump och har såklart ingenting att göra med låten ikväll. Som tur är så spelar det inte någon roll egentligen eftersom låten ändå inte gick vidare.

Foto: Peter Wixtröm

2: Anton Hagman – Känner dig. Den stora trenden under Mello 2019 har varit att kändisar ska berätta om ett personligt trauma i sitt presentationsklipp, och Anton Hagmans trauma var att han kommer från Västerås! Trenden med killar som sjunger på svenska måste dock få ett slut snart, och kanske var det ett tecken att Anton inte gick vidare?

Foto: Peter Wixtröm

3: Lisa Ajax – Torn. Ungefär lika spännande som en flaska diskmedel. Den recensionen kanske är billig och tre år gammal, men det kändes som att framträdandet aldrig lyfte på riktigt?

Foto: Peter Wixtröm

4: Arvingarna – I do. Folklig, klämkäck dansbandspop som kan få vilken bandyarena som helst att koka. Jag tycker det var bra att SVT vågade släppa in ett riktigt dansband i tävlingen, till skillnad från häromåret när låtsasdansbandet ”Rolandz” med Robert Gustafsson fick fylla den kvoten.

Foto: Peter Wixtröm

5: Bishara – On my own. Tidigare i veckan så gjorde Bisharas manager Laila Bagge en intervju om Bishara som handlade om att hon inte vill ge några intervjuer om Bishara. Låten kändes ungefär som en vinnarlåt i Idol som man aldrig kommer höra igen, men Bishara är den största talangen som Linköping fostrat sedan Samir Badran.

Foto: Peter Wixtröm

6: Ann-Louise Hansson – Kärleken finns kvar. För andra veckan i rad så gråter en artist i sitt presentationsklipp till Melodifestivalen. Är det här det nya normala? Med det sagt så tyckte jag att Ann-Louise Hanssons låt var mysig, men inte direkt något som man kommer ihåg efteråt.

Foto: Peter Wixtröm

7: John Lundvik – Too late for love. Ni som har koll på era svenska e-kändisar vet såklart att Loulou Lamotte från Biggest Loser VIP 2017 körade längst till vänster i John Lundviks framträdande! Med eller utan henne så var framträdandet oerhört farligt, och jag fick faktiskt känslan att John Lundvik kan ta hem hela tävlingen om två veckor. Det är troligtvis inte här som ni läste det först, men jag vill gärna att ni lägger det på minnet.

Foto: Peter Wixtröm

John Lundvik och Bishara gick direkt till final, och Lisa Ajax och Arvingarna tog sig vidare till Andra Chansen. Efter en stark inledning så börjar jag dock tröttna på programledarna? Manuset har sett bättre dagar, och det är inte jättekul att skoja i en minut om att greenroom inte är grönt. Eric Saade och Sarah Dawn Finer framförde en låt där alla intäkter kommer gå till Radiohjälpen, men det blir troligtvis inte några astronomiska summor.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB