Startsida / Inlägg

Anna Books huslycka

av tramsfrans

annabookFoto: Peter Wixtröm

Släpp allt du har, Anna Book har hittat ett hus! Efter den mest hemliga husjakten någonsin där Anna Book inte ens velat berätta vilka kommuner de letar i, så står det nu klart att husjakten är avslutad efter ännu mer hemlighetsmakeri. Anna bloggar:

”Vill och kan med STOR GLÄDJE meddela att vi hittat vårt HUS! 

Vårt flyttlass kommer dessutom att bli utav tidigare än planerat så gissa om jag är glad att jag började med rensning och röjning i tid för nu kommer veckorna rusa iväg och plötsligt är dagen D här. Så nu lägger vi i nästa växel och tids nog kommer jag även dela med mig VART (vilken kommun) vi flyttar till. Men just nu kommer vi hålla det privat, hoppas på lite förståelse för det?” 

Nu står det alltså klart att det blir en flytt, men var huset ligger någonstans är alltså fortfarande oerhört hemligt. Det enda vi egentligen har att utgå ifrån är att det finns fyra väggar och förhoppningsvis ett tak! I inlägget visar Anna upp en skylt där det står ”privat väg”, och det tyder på att huset kan ligga avlägset?

För att vara en person som inte vill prata om sin husjakt så måste jag säga att Anna Book pratat väldigt mycket om sin husjakt. Bloggen har varit full av olika varningar om hur mycket den kommer handla om hus, hem och inredning under hela det kommande året, men ännu har vi alltså inte fått veta något. I januari skrev Anna såhär:

”Så om husköp, flyttstädning, flyttbilar, heminredning, mattor, lampor, gräsmattor, garage, staket, brevlådor, utebelysning, utemöbler, blommor, växter, krukor, bärbuskar, gräsklippare, häcksaxar, lövblåsare, krattor, lövkorgar, köksinredning, möbler, täcken och kuddar INTE intresserar dig? Så kan jag redan nu uppmana dig att läsa nån annan blogg det här året. Och det säger jag utav hänsyn, alltså inget illa menat alls!

Men jag kommer att skriva sjukt mycket om detta och då kommer det förmodligen stå mycket om Rusta, Bauhaus, IKEA, Fredells, K-rauta, Jysk, Jula, Campadre, Elgiganten, Plantagen, Åhléns, NK, Mio möbler, Chili, Drömhuset, SE Möbler och många många andra ställen som jag inte kommer på nu i stunden.”

Det är oklart när de här enorma mängderna av text ska publiceras eftersom husletandet och alla detaljer runtomkring hittills behandlats som en krigshemlighet, men i vilket fall som helst så längtar jag efter att få veta mer!

Att skriva för mycket om en husjakt medan den fortfarande pågår är dock förknippat med vissa risker. 2014 gjorde Elaine Eksvärd misstaget att länka på bloggen till en mäklarannons för ett radhus hon själv budade på innan budgivningen var avslutad, vilket ledde till att budgivningen rusade iväg med fler spekulanter så de var tvungna att kliva av. Vill man ha ett särskilt objekt så är det alltså bra att man inte berättar om det på bloggen innan det är klart.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB