Startsida / Inlägg

Recap: Farmen avsnitt 1

av tramsfrans

Foto: TV4

Nu är det januari, och det innebär som vanligt en ny säsong av Farmen. Programmet där vanliga personer frivilligt lever 1800-talsliv en sommar och drämmer grötslevar i huvudet på varandra. Jag har sett första avsnittet, och nedan kommer en recap.

1: Sex kvinnor anländer till Farmen. I början av programmet ser man bara sex kvinnor som kommer gåendes längs en stig. De försöker prata om sina förväntningar på Farmen, och börjar redan störa sig på varandra innan de ens kommit fram till gården.

2: Djurskräck. Alla säsonger av Farmen har alltid en deltagare som är rädd för djur! TV4 tycker såklart det är jätteroligt, men den stora frågan är ju varför man ställer upp i Farmen om man vet att man är djurrädd?

Skärmavbild 2019-01-06 kl. 13.37.03

3: Blåhåriga deltagare. Alla som såg Bachelor i höstas känner till den blåhåriga tjejen Mikaela, som var arg och sur för det mesta. Även Farmen har fått en blåhårig tjej i år, och det här pekar på att blåhåriga tjejer är en trend i svenska dokusåpor som vi tar med oss in i 2019.

4: En bondmora kommer till gården! En kvinna i huckle kommer roendes över sjön och säger ”Jag heter Britt och är en småländsk bondmora”. Britt förklarar att hon är där för att dela med sig av sin kunskap om bondelivet, och för att utse två kvinnor som ska kämpa om storbondetiteln första veckan. Det är oklart hur mycket hon ska vara med i programmet, men nu kommer det alltså finnas både en klok gubbe OCH gumma i programmet?

5: Karlar. Två grupper med tre män i varje bor i varsitt skjul i skogen, och försöker slå varandra i vem som är tuffast och manligast! Snart ska de ansluta till kvinnorna på Farmen och styra upp situationen på gården!

6: Yxkastningstävling. De två tjejerna som bondmora-Britt valde ut får göra upp om storbondeskapet i en yxkastningstävling! Det är oklart om man höll på med sånt till vardags i Småland på 1800-talet, men det var iallafall en bättre idé i teorin än i praktiken eftersom ingen av deltagarna lyckades få en enda träff på fem försök. Det är tydligen rätt svårt att kasta en tung yxa i luften och få den att träffa en liten tavla flera meter bort.

Som ni kanske märker hände det inte jättemycket i det första avsnittet, och killarna och tjejerna har ännu inte träffat varandra. Jag kommer inte bevaka Farmen på bloggen eftersom det är fem avsnitt i veckan och bara massa vanlisar som är med, men jag längtar redan till Farmen VIP längre fram i vår!

Taggar Farmen
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB