Startsida / Inlägg

Håkan Hellströms fans rökrasar

av tramsfrans

Släpp allt du har, en svensk artist har blivit anklagad för att vara en dålig förebild! Igår stod det klart att Håkan Hellström snart kommer släppa ny musik, något som meddelades på Instagram med en bild där man tydligt kan se att han röker en cigarett. Skandal! SVT rapporterar:

”Cigaretten uppskattades dock inte av Håkan-fansen, som snabbt började kräva att artisten skulle fimpa.

”Kul med ny skiva men sluta rök din fomme”, ’Varför röker han, undrar mitt barnbarn?’, ’Är det fortfarande coolt att röka?’ – ciggrelaterade kommentarer fyllde flödena. Några försvarade också Hellström, och menade att rock’n’roll och rökning är en kär gammal kombination, och att man borde ge dispens för musikartister.”

En artist som röker år 2018? Det var det värsta jag någonsin hört! Skämt åsido så börjar jag dock bli oroad på allvar för hälsan hos Sveriges kommentarsfältsbesökare. Det är inte hälsosamt att röka, men det är inte heller speciellt hälsosamt att hetsa upp sig över småsaker man ser på internet och lägga tid på att fördöma andra personers livsval. Där kan vi verkligen prata om att ägna sig åt saker som förkortar livet!

Folk skulle troligtvis ramla av stolen om de visste att många artister ägnar sig åt ännu värre saker än att röka cigaretter. Jag har till exempel fått höra att många dricker alkohol i samband med gig, och att många inte följer tallriksmodellen när de är på turné och riskerar att utveckla dåliga sömnvanor. Vissa röker till och med värre saker än vanliga cigaretter! Otroligt dåliga förebilder för Sveriges ungdomar!

Alla vet att det inte är bra att röka, men att göra det på ett skivomslag borde rimligtvis inte vara kontroversiellt 2018. Jag är rätt säker på att de flesta personer förstår att artisteri och en sund hälsosam livsstil inte nödvändigtvis behöver gå hand i hand, och att det finns många hälsosamma förebilder man kan välja istället för manliga svenska artister i medelåldern. Oftast är de inte hälsan själv, och det är ju en himla tur eftersom ingen vill höra på låtar om nikotinplåster och 5:2-dieter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB