Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP: Finalen

av tramsfrans
blvip

Foto: TV4

Ikväll hände det! Finalen i Biggest Loser VIP! Det har varit en oerhört lång höst och stundtals kändes det som att säsongen aldrig skulle ta slut, men nu står det äntligen klart att det var Erik Hörstadius som tar hem segern och får dela tronen med Anna Book. Nedan kommer allt ni behöver veta om finalen av tv-programmet som fick Gunilla Persson att nästan dö flera gånger!

1: Den odramatiska vägen fram till finalen. Att det skulle bli just Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi i finalen kom inte som en överraskning. Gunilla Persson hade egentligen inte hade något behov av att gå ner i vikt, Carl Jan Granqvist är 73 år gammal och Kalle Moraeus hade svåra hälsoproblem sedan tidigare vilket gjorde det svårt att pusha kroppen lika hårt som de andra. Erik och Zazzi var däremot vinnarskallar båda två, och hade tillräckligt bra grundförutsättningar för att kunna satsa fullt ut. Absolut välförtjänt, men kanske inte chockerande.

2: Anna Books gästspel. I egenskap av förra årets vinnare så gjorde Anna Book ett kort gästframträdande i finalen. Hon berättade att det viktigaste som hänt det senaste året är att hon inte längre bryr sig om vad andra tycker, att hon är oerhört trygg i sig själv och att hon själv vet sanningen och vad som är bäst för henne. Dvs samma saker som hon sagt de senaste 3-4 åren i varenda intervju som gjorts.

3: Kalle och Pekkas krystade vänskap. Om det är någonting som TV4 verkligen har velat pusha till bristningsgränsen så är det Kalles och Pekkas ”vänskap”. Vi får se när Kalle och Pekka pratar i telefon på ett oerhört spontant sätt, och att de kallar varandra för ”kompis” när de pratar med varandra precis som riktigt nära vänner gör! ”Hej kompis hur mår du”, ”Kompis vad säger du om det här?” och så vidare. De är så mycket kompis med varandra att det inte är klokt!

4: Deltagarna har blivit ”som en familj. Det här är inte unikt för Biggest Loser VIP, men TV-Sveriges mest tröttsamma klyscha måste ändå vara att alla kändisar ALLTID ”blivit som en familj” med varandra efter att ha spelat in ett tv-program tillsammans. Det är ORIMLIGT att man kan utveckla så otroligt starka band med varandra efter bara några veckor! Ni var på ett slott tillsammans ett tag och hade trevligt, släpp det och gå vidare? Man kan faktiskt spendera tid med andra människor utan att kalla dem för familj!

5: Kalles och Pekkas vikttävling. Som en del av Kalles och Pekkas inte alls forcerade vänskap så har de bestämt sig för att ha en tävling där den som gått ner mest i vikt ska bjuda den andra på en hockeymatch i Globen. Vad kostar en sån biljett, 300 kronor? Jag hade velat se en högre insats för att göra det mer spännande, eller kanske att TV4 kunde skänka några tusen till välgörenhet istället som de brukar göra när kändisar tävlar mot varandra?

6: Siffertrixandet. Att många av deltagarna gjort stora hälsovinster är absolut en sanning, men mycket av den statistik som Soldoktorn läste upp kändes oerhört kreativ. Erik Hörstadius hade en fysisk ålder som var ”nästan 70” i början av programmet, och den åldern har nu blivit ”nästan halverad”. Vad innebär det ens? ”Nästan 70” kan ju vara 60, och ”nästan halverad” kan ju vara vad som helst? Jag hade velat ha mer exakta siffror!

7: Gunilla Persson höll låg profil. Jag hade sett fram emot att se Gunilla Persson tillbaka i programmet en sista gång, men finalen blev en lågmäld historia utan något drama. Det var inte direkt som återträffen i Svenska Hollywoodfruar, om vi säger så.

Det återstår att se om det blir en till säsong av Biggest Loser VIP nästa år, men isåfall får castingteamet på TV4 scrolla djupare än någonsin i telefonboken för att hitta någon som vill vara med. Mycket talar för att det här blev den sista säsongen av världens enda VIP-version av Biggest Loser, men man vet aldrig vilka tokigheter svenska kändisar är kapabla till!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB