Startsida / Inlägg

Analys: Bachelor 2018

av tramsfrans

Nu är årets svenska Bachelor-säsong över! Chockerande nog så blev det ingen varaktig relation det här året heller, och det är tydligen inte optimalt att dejta 26 personer samtidigt?

David valde till sist att ge sista rosen till Gabriella, och då trodde man självklart att de skulle leva lyckliga i alla sina dagar och ge Sjuan något att vara stolta över för en gångs skull. Så blev dock inte fallet, och i gårdagens ”Efter sista rosen” avslöjades det att David och Gabriella inte är ett par.

I och med att David bor i Göteborg och Gabriella i Västerås så fanns det ett uppenbart hinder för en eventuell kärlekssaga. I trailern där David presenterar sig själv för tjejerna så sa han storsint att han självklart kan tänka sig att flytta för kärleken. Detta visade sig dock snabbt vara en lögn, eftersom han frågade i princip varenda tjej om de skulle kunna tänka sig att flytta till Göteborg eftersom han inte var flyttbar från sitt lukrativa polisjobb.

Efter avslutad tv-inspelning i Grekland åkte Gabriella med David till Göteborg och ”hängde lite med familjen” och ”tog promenader för att lära känna varandra”. Efter det åkte Gabriella tillbaka till Västerås för att börja jobba igen, och de ”försökte ett tag och ringde verkligen varandra”. Vadå ringde!!! Man måste ju ses om det ska bli något! Idag är de ”vänner”, och det tror jag vad jag vill om.

David konstaterar att det ”krävs en del för att hålla igång en relation när det är 50 mil emellan”, och det har han ju rätt i. Det känns dock lite trist att han inte verkar ha tänkt på det tidigare, och att det kom som en chock att avståndet och att de båda jobbar treskift kanske skulle bli ett problem. Rimligtvis borde det ha varit en rätt stor faktor när man fattar beslutet om vilka man ska skicka hem och inte? I så fall borde han ju valt en tjej från Göteborg redan från början, eller kanske inte varit med i programmet över huvud taget?

Att årets Bachelor-säsong inte utmynnade i någon konkret relation kan dock inte komma som någon överraskning för någon som sett programmet. Det har varit väldigt roligt att kolla på, men hela programmet har varit oseriöst. Det finns många tillfällen där det spårat ur, men ett typiskt exempel var när de tre sista tjejernas mammor var på besök. Varför ska ens föräldrar träffa en person man gått på tre dejter med när man är 30 år gammal?

Förhoppningsvis återvänder Bachelor nästa år, och till den säsongen hoppas jag att Sjuan hittar en snygg, rik kille som bor i Stockholm så att man kan ta programmet på allvar igen!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB