Startsida / Inlägg

Jan Emanuel Johansson och Ulf Lundell i låtbråk

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Släpp allt du har, två svenska kändismän med stora egon bråkar med varandra genom pressen! Jan Emanuel Johansson blev intervjuad i DN och hävdade att Ulf Lundells låt ”79%”  handlar om honom, men nu har Ulf dementerat och hävdar att låten inte alls handlar om Jan Emanuel. Hoppas att ni hängde med! Nedan kommer ett utdrag från låten.

”Du gör dej ett nylle i televisionen

Sen öppnar du mottagningar för ensamkommande flyktingbarn 

Du sköter den så gott du kan och bygger upp och bygger upp

Slår dövörat till för alla klagomål och säljer hela skiten sen

För två hundra miljoner till ett riskkapitalbolag

Och säger: 

Jag är socialdemokrat och det här är min klassresa”

Efter att Jan Emanuel hävdat till en journalist på DN att låten handlar om honom eftersom det inte finns speciellt många andra socialdemokrater som som gjort sig ett nylle i televisionen och sålt flyktingboenden för tvåhundra miljoner så beslutade sig DN för att mejla Ulf Lundell och få det bekräftat. DN rapporterar:

”Lördagsmagasinet beslutar sig för att dubbelkolla, och ett mejl skickas i väg till Ulf Lundell. Svar kommer på fem minuter:

”Nej det stämmer inte alls. Den sången utgår från en bankdirektörs enorma lönelyft. Den där djävla övermagade sk socialdemokraten jagar allt, fula pengar, skrytprodukter och tydligen också cred han inte har minsta täckning för. Han är sin egen idiot.

Ulf Lundell”

Enligt Ulf Lundell så finns det alltså inget samband mellan hans låt om före detta tv-personligheter/flyktingboendemiljonärer och Jan Emanuel Johansson. Varför skulle det göra det?! Det är helt taget ur luften och Jan Emanuel försöker bara jaga cred för något som inte handlar om honom över huvud taget! Vem som helst förstår väl att låten egentligen handlar om en ej namngiven bankdirektörs enorma lönelyft? Hur tydlig ska man egentligen behöva vara i det här landet för att folk ska fatta vad man menar? Jan Emanuel replikerar:

”– Tråkigt svar. Negativ känsla, men jag respekterar förstås hans svar. Jag gillar Lundell som så klart också är sin egen idiot, likt oss alla, säger Jan Emanuel Johansson.”

Att det var en ”negativ känsla” i Ulfs mejlsvar till DN måste vara en av årets största underdrifter i och med att Jan Emanuel blev kallad ”djävla övermagad sk socialdemokrat”, men annars så måste jag säga att Jan Emanuel tog Ulfs svar på ett bra sätt.

Med tanke på hur arg Ulf  verkar vara på Jan Emanuel så känns det dock inte helt omöjligt att det snart kommer komma en ny låt som faktiskt handlar om Jan Emanuel på riktigt. Jag håller tummarna och tror det kan bli en stor hit!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB