Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP – Avsnitt 8

av tramsfrans

blvipFoto: TV4

Nu är det ny vecka, och det innebär också nya skador i Biggest Loser VIP! Efter en välbehövlig paus från programmet förra veckan på grund av Fotbollsgalan på TV4 så var det dags att sätta tänderna i ett nytt avsnitt av det mest välproducerade programmet genom tiderna (citat: Gunilla Persson). Här kommer veckans höjdpunkter!

1: Alexandra Zazzi trotsar sin onda axel. Som ni alla redan känner till vid det här laget så har Alexandra Zazzi stora problem med sin axel. Veckans tävling går ut på att deltagarna ska klamra sig fast på en stock som hänger över vatten och försöka hålla sig kvar så länge som möjligt, något som eventuellt inte är speciellt bra om man har ont i axeln. Läkaren ”avråder bestämt” Alexandra från att tävla och Alexandra konstaterar att det ”inte är optimalt” att utsätta sig för en sådan påfrestning. Till sist kommer hon dock fram till att det inte skadar att försöka iallafall! En immunitet i ett underhållningsprogram på tv står trots allt på spel.

2: Carl Jans stora seger. Efter att ha klamrat sig fast på stocken i nästan fem minuter så står det klart att Carl-Jan är den som lyckats hålla sig längst tid. Carl Jan får välja mellan en immunitet under veckans invägning eller att få besök av en vän, och väljer till sist immuniteten eftersom han ”vill vara en förebild för alla pensionerade”. Pensionärer kan också uträtta stordåd, trots att de är gamla! Ska han bilda klubb med Marianne Rundström och Claes Elfsberg på SVT?

3: Carl Jan provar en gammal kostym. Några av deltagarna har oerhört spontant packat med sig kläder som de kunnat ha tidigare, för att prova dem igen när de gått ner i vikt och se om de passar. I det här avsnittet så konstaterar Carl Jan att han återigen kan bära en vit kostym som han inte kunnat ha sen 2011.

4: Deltagarna får bära sin gamla kroppsvikt. Under veckans träningspass med tränar-Micke så får deltagarna bära de kilon som de gått ner hittills i tävlingen som en vikt medan de tränar. Kalle Moraeus stöter dock på problem, och konstaterar att han inte kan ha på sig viktvästen eftersom den ”kräver att man har en hals”.  Motgången tar hårt på Kalle, som blir frustrerad och frågar om han får slå sönder tränar-Mickes bil.

5: Alexandra Zazzis man hälsar på. Eftersom Carl Jan valde immuniteten så fick han ge bort priset att få besök av en anhörig till en annan deltagare, och valde därför Alexandra Zazzi. Alexandra vet inte vilken anhörig som ska komma, och blir chockad när det visar sig att det är hennes man! Vilken chock att TV4 valde hennes äkta make och inte någon annan släkting!

6: Kalle Moraeus lämnar programmet. Efter en dramatisk invägning där alla deltagare rasat i vikt så står det klart att Alexandra Louthander och Kalle Moraeus hamnar i eliminering. Detta innebär att resten måste rösta ut någon av dem. De övriga deltagarna gav den svävande motiveringen att Kalle har ”redskapen att lösa det här själv” och ”bättre förutsättningar” att klara sig hemma än Alexandra, något som känns märkligt eftersom han både är äldre och har sämre fysik än henne. Alexandra har själv berättat att hon har en lång historia av jojobantning och att hon tidigare tävlat med sina vänner om vem som kan gå UPP mest i vikt, men tydligen ansåg övriga deltagare att hon förtjänar att stanna mer än Kalle Moraeus, den mest folkkära personen i hela Sverige som kämpat mest av alla.

Som ni märker så var inte den här veckans avsnitt speciellt roligt. Jag trodde att förra årets vinnare Anna Book skulle komma och peppa deltagarna eftersom TV4 teasade om det i förra avsnittet, men blev oerhört besviken när jag insåg att det kommer ske först nästa vecka. Nu är det bara två avsnitt kvar av programmet, och det återstår att se hur mycket tokerier TV4 hinner hitta på innan dess!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB