Startsida / Inlägg

7 höjdpunkter från premiären av Biggest Loser VIP

av tramsfrans
blvip

Foto: TV4

Igår var det premiär för ”ett av de bästa programmen någonsin i teves historia” enligt Gunilla Persson, som av en händelse är en av deltagarna i programmet! Jag pratar naturligtvis om den andra säsongen av Biggest Loser VIP. Jag kollade självklart, och nedan kommer några höjdpunkter eller lågvattenmärken från första avsnittet, beroende på hur man ser det.

1: Anna Brolins överdrivna stolthet. Anna Brolin är som vanligt programledare, och den här gången höll hon på att spricka av stolthet när hon berättade att Sverige är det enda landet i HELA VÄRLDEN som har en VIP-version av Biggest Loser. Frågan är om det är något att vara stolt över? Inget annat land i hela världen verkar nämligen tycka att det är en bra idé.

2: Carl Jan och Alexandra Zazzis stela första möte. Carl Jan står på gårdsplanen och säger att han inte kan namnet på några av deltagarna som kommer gåendes mot honom. Då säger Alexandra Zazzi ”mig känner du väl igen från Fångarna på fortet?”.

3: Kalle Moraeus insikt. Kalle Moraeus börjar med att säga att han tycker Biggest Loser är ett ”ganska bra program”. Några minuter senare när han tar på sig Biggest Loser VIP-tröjan så säger han ”plötsligt går det upp för mig att jag ska vara med i det här programmet”. Har han blivit lurad att åka dit av någon annan?

4: Den bristande självdisciplinen. Efter en deppig invägning där deltagarna gjorde sitt bästa för att se chockade ut så besöker de köket för första gången. På köksön står en stor buffé uppdukad med lösgodis, chips och vin. ”Vad tror dom om oss?” säger Kalle Moraeus, medan Erik Hörstadius häller upp ett stadigt glas rött och Carl Jan gömmer en flaska Moët under köksbänken.

5: Deltagarnas hälsosamtal. Efter invägningen får deltagarna möta tränaren, en läkare samt en dietist för ett utvecklingssamtal om deras hälsa. Erik Hörstadius berättar att han kan dricka 8-9 flaskor vin i veckan, och Pekka Lindmark får veta framför kamerorna att läkarna kan se på hans EKG att han haft en hjärtinfarkt utan att själv veta om det. Jag brukar inte vara den som blir illa berörd, men alltså, ÄR det här verkligen etiskt försvarbart att sända på tv som underhållning? De behöver ju hjälp på riktigt!

6: Gunilla Persson tror att hon är den enda personen i hela världen som har en kropp. Gunilla har inte haft en dag utan värk sedan hon var 14 år gammal, och till coacherna säger hon ”gå i min kropp, lev i den en timma, sen kan du uttala dig”. Gunilla har ont överallt och kan knappt röra sig, och måste därför få massage medan resten av deltagarna tränar.

7: Den magra kändisspaningen. Det här är ingen nyhet, men deltagarlistan är inte direkt den mest glamourösa. Gunilla Persson och Kalle Moraeus känner man såklart igen, men därefter har TV4 gett sig ut på djupt vatten. Eller vad sägs om ”sångerskan Alexandra Louthander”, känd från musikprogrammet Farmen, och Idol-Magnus Schönberg, som ska BÖRJA jobba med musik. Självklart så är det svårt att toppa förra årets cast med Anna Book och Camilla Henemark, men det här är faktiskt riktigt dåligt.

Jag kommer kolla på hela säsongen, men om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag kommer kunna blogga om det en gång i veckan som jag gjorde förra året. Stora delar av programmet känns nästan för mörkt att skriva om på ett roligt sätt, men vi får se. Det enda som står klart nu är att de aldrig kommer kunna toppa förra årets säsong.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB