Startsida / Inlägg

När Bert Karlsson nästan köpte Abba

av tramsfrans
9e176c61-fce1-499c-8131-48ce689afe62

Om det är någonting som svenska kändisar älskar att skryta om så är det affärsuppgörelser som aldrig blev av! Det är aldrig för sent att berätta om en potentiell affär från 1988 som inte gick som planerat. Det senaste exemplet på detta står Bert Karlsson för, som i princip hade kunnat äga hela Abba. Nöjesbladet rapporterar:

”Trots näsa för affärer så missade Bert en affär i slutet av 80-talet som skulle ha gjort honom till mångmiljardär i dag.

– Stikkan Andersson erbjöd mig att köpa hela Abba-katalogen för 100 miljoner, men jag nobbade. Det är inget jag går och ångrar, men herregud vilken affär det hade varit. En riktig sedelpress.”

Bert ångrar alltså ingenting, men vill ändå passa på att påpeka i en intervju att han egentligen hade kunnat äga hela Abbas låtskatt idag, men att han ”nobbade” det på oklara grunder. Typiskt killar! Han ville satsa på andra viktiga svenska artister som t.ex. Christer Sjögren!

”På Ursand Camping & Resort utanför Vänersborg har Bert Karlsson nu byggt ett museum över sitt musikaliska livsverk. En satsning i mångmiljonklassen.

– När jag inte fick vara med på ett hörn av Abba-museet så byggde jag ett eget. Det här är mitt långfinger åt musiketablissemanget i Stockholm, säger han.”

Det känns ändå otroligt Bert Karlssonskt att vara bitter över att inte få vara med på Abba-muséet och därför bygga ett eget museum på en camping utanför Vänersborg? Det blev inget Swedish Music Hall of Fame, men däremot ett helt museum som handlar om saker som bara Bert har gjort! Ett museum där ALLT handlar om Bert Karlssons förträfflighet! I en intervju med SVT säger Bert följande:

”-Det innehåller allt som inte fick plats på Abba-muséet, säger den tidigare skivbolagsdirektören. Där nämns vi inte med ett enda ord, trots att jag hade dem i två år, tillägger han lite irriterat.”

Det står inget mer i artikeln om varför Bert inte fick vara med på Abba-muséet (kanske för att han inte varit med i Abba?), men vem behöver Abba när man kan bygga ett museum om sig själv istället. Bert Karlsson tog ALLT som inte fick plats på Abba-muséet och byggde ett eget museum!

Bert är alltså inte bitter över att han missade alla Abba-miljoner eller att han inte fick vara med på Abba-muséet, och har därför låtit bygga ett monument över sig själv och ställa ut allt som ingen på Abba-muséet ville ha. Hoppas att ni hängde med! Har jag vägarna förbi Ursand Camping & Resort i sommar så ska jag självklart stanna till och recensera min upplevelse. Enligt artikeln på SVT kan detta dock bli svårt.

”-För den som är nyfiken på museets samlingar är det dock inte bara att kika in– man måste nämligen vara gäst på Bert Karlssons anläggning.”

Bert Karlsson har troligtvis öppnat det enda muséet i hela världen där man behöver checka in på en camping för att få komma in. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att garantera att ingen från musiketablissemanget i Stockholm ska komma och hälsa på!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB