Startsida / Inlägg

Eurovision 2018 – Semi 2

av tramsfrans

Foto: Stina Stjernqvist, TT

Igår var det andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2018! Programledarna var mer peppade än någonsin, och sa troligtvis ”Make some noise!” ungefär 500 gånger under kvällen för att forcera fram jubel och skrik från publiken. De var lika energiska som Anna Book i Fångarna på fortet!

Gårdagens semifinal var rent musikaliskt svagare än i tisdags, och då vet man att det är riktigt illa. Alexander Rybak sjöng sin fruktansvärda låt om hur man skriver en låt, en Carlings-kille från Ulricehamn sjöng för Polen, och Australiens representant fick lite VÄL mycket feeling på scenen. Sen så blev det lite ungersk hårdrock och nederländsk country för att göra kvällen komplett! Verkligen en fest för både ögon och öron!

Som tur var så räckte Benjamins insats för att ta Sverige till final. Det här innebär alltså att folk i Sverige faktiskt kommer att orka bry sig under finalen imorgon, och det tycker jag är kul! Det är svårt att säga hur det kommer att gå, men om han gör ett lika bra nummer som igår så borde det rimligtvis vara tillräckligt för en topp 10-placering. Går det dåligt så får han väl satsa på en matkarriär istället och prata ännu mer om pasta.

För övrigt så är jag rasande över att tv-kamerorna varken filmade Pernilla Wahlgren eller Charlotte Perrelli i publiken. Vet de inte vilka de är?!? Skiter Eurovision i att Charlotte Perrelli firar 10 år sedan hon kom på artondeplats med Hero i Belgrad? Det känns faktiskt som det, och det tycker jag är skandal. Gör om och gör rätt! Det här är faktiskt Charlottes år.

Jag måste dock säga att jag tycker Portugal har gjort ett bra jobb med årets Eurovision. I och för sig så verkar ju cirka alla som jobbar med tävlingen vara svenskar, men ändå! Man kanske inte garvar läppen av sig när programledarna drar sina skämt, men det mesta känns relativt genomtänkt och för det mesta så förstår man vad de säger. Det är absolut ingenting som man kan ta för givet i Eurovision!

Inför finalen imorgon så hejar jag mest på Tjeckien, Moldavien och Cypern. Ingen av dem kommer att vinna, men jag tycker att alla tre nummer både är underhållande och lyssningsbara. La det swinge, imorgon har vi ett resultat!

Taggar Eurovision

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB