Startsida / Inlägg

Gift vid första ögonkastet – äntligen tillbaka!

av tramsfrans

Igår var det premiär för nya säsongen av Gift vid första ögonkastet! Äntligen! De tidigare säsongerna har varit stora succéer för alla utom deltagarna själva, och nu är det dags igen! Bara för att de nio tidigare arrangerade äktenskapen som anordnats av programmet (dvs 100%) har havererat så behöver ju inte det betyda att det här året blir en stor monogam succé. I år är experterna ÖVERTYGADE om att de har hittat rätt!

Jag såg första avsnittet igår, och det var ungefär lika konstigt som vanligt. Deltagarna blev inkallade till ett rum där experterna satt och fick veta att de ska gifta sig om två veckor, och alla bara skrattade åt hur TOKIGT allt var. Tänk att det kan vara så roligt med arrangerade äktenskap!

Därefter så fick alla berätta de goda nyheterna för sina familjer, och alla blev JÄTTEGLADA. Tänk att mitt barn ska gifta sig med en total främling i ett program som blivit kritiserat från alla håll och kanter!

SVT har dock genomfört en del förändringar sedan förra säsongen. Man har till exempel bytt ut alla experter förutom en, och i den nya expertpanelen finns det inte längre med någon präst som kan erbjuda religiös vägledning för paren. Om ni frågar mig så tror jag dock inte det spelar så stor roll om det är en präst med i panelen eller inte, eftersom de tidigare äktenskapen har havererat av helt andra orsaker. Det var troligtvis inte prästens fel.

Programmet bjöd självklart även på många andra starka scener. Magnus klämde i sig en hawaiipizza precis innan vigseln, och Martin blev filmad medan han åt en wrap i ensamhet på en parkbänk. Sam visade upp sina marsvin Eskil och Ernst, och avslöjade att han och hans mamma ”bara behöver kolla på varandra för att ligga dubbelvikta av skratt”.

Gift vid första ögonkastet är verkligen SVT:s motsvarighet till Nya Karolinska. Ett galet prestigeprojekt som spårat ur för längesen! Som tur är så har dock SVT oddsen på sin sida, för ju fler säsonger man spelar in desto större statistisk chans är det ju faktiskt att något av äktenskapen kommer att hålla! Förr eller senare kommer de ju lyckas träffa rätt. Frågan är bara om det händer i år eller 2028.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB