Startsida / Inlägg

Calle Schulmans instagram-nedräkning

av tramsfrans

Calle Schulman fortsätter med sin nedräkning på Instagram! Förra veckan tillkännagav han att han ska sluta med Instagram men först göra en nedräkning på 111 bilder, och hittills har nedräkningen kanske inte varit en succé.

I ett inlägg som numera är borttaget beklagade sig Calle över att hotellpersonal i Thailand är så trevliga att det ”inte känns äkta”. När folk påpekade att det kanske inte är helt rimligt att förvänta sig att lågavlönad hotellpersonal utomlands ska vara glada hela tiden och älska att passa upp på Calle Schulman för svältlön så blev det dock dålig stämning.

100. Det är verkligen tydligt. Instagram och twitter har ballat ur helt. Man får inte längre göra nånting utan att bli påhoppad av det där gänget som drar runt. De är Kalle Anka-arga och det är lite roligt att se. Saliv som sprutar. Men det lite allvarligare är att de lyckas lägga locket på så många saker. Viktiga saker. Som många hade behövt prata om. Jag tror att det här skräckväldet de håller på att bygga upp där ingen – särskilt inte vita snubbar – får skoja lite, får ha annorlunda åsikt, får ha fel är särskilt bra. Det här är ju bara en fas såklart. Men det är synd att folk börjar viska om vad de egentligen tycker och känner om saker. Jag tror inte att det är sunt. Jag tycker allt ska vara öppet. Klokt, dumt, skämt, misstag – det är ju charmen och nyttan med sociala medier. Men nu står ett gäng med k-pist och skjuter på allt som inte är en del av deras linje. Kallar dem hjärndöda, mejlar arbetsgivare och kräver sparken, önskar att de ska dö, missförstår saker med flit och hänger ut. Låt folk tycka och känna olika. Jag är såklart helt orädd för de där gaphalsarna. Även om jag gör det stora misstaget att vara en vit privilegierad man. Då är man liksom skyldig redan i grunden. Stänger av kommentarerna ett tag. Men ni får gärna skicka DM tills jag drar i gång nästa grej. Kul!

A post shared by Calle Schulman (@calleschulman) on

Nu har Calle lagt upp en till bild och konstaterat att man inte kan lägga upp NÅGONTING längre utan att bli påhoppad av ”det där gänget som drar runt” och letar efter bråk. Han beklagar sig dessutom över att vita män inte längre får finnas i Sverige. Calle vill ju prata om Viktiga Saker! Till exempel recensera världens folkslag utifrån hur trevliga de är när man beställer öl på semestern.

Att sluta med Instagram i förtid verkar dock inte vara ett alternativ för Calle Schulman. 100 bilder till ska läggas upp, och han kämpar på med ett avstängt kommentarsfält och satsar på envägskommunikation istället. Otroligt socialt! Alla ska få ”tycka och känna olika”, men det verkar tydligen inte gälla på Calle Schulmans eget kommentarsfält på Instagram. Där får man bara vara om man håller med Calle.

I och med att Calle tog bort en bild på Instagram så innebär det här att det blivit ett hack i nedräkningen. Från 103 till 101! Det här innebär alltså indirekt att nedräkningen på 111 bilder egentligen bara kommer bestå av 110 bilder, förutsatt att han inte tar bort ännu fler bilder framöver? Det tycker jag är vilseledande.

En av grundförutsättningarna för en lyckad nedräkning är att man vet hur man räknar. Jag är inte speciellt bra på matte, men känner mig generellt trygg med att räkna upp siffror i rätt ordning. Calle Schulmans nedräkning har redan fått ett glapp och det är över hundra bilder kvar. Det här har potential att bli förvirrande på riktigt.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB