Startsida / Inlägg

Fredrik Eklund har blivit pappa till Fredrick

av tramsfrans

Happiest moment of my life. Welcome Fredrick and Milla to the world. ?‍?‍?‍?

A post shared by Fredrik Eklund (@fredrikeklundny) on

Fredrik Eklund har blivit pappa! Som ni alla vet så är barn precis som bostäder. De kostar jättemycket pengar och kräver rätt mycket underhåll för att det ska bli bra, men det har Fredrik Eklund säkert redan koll på.

Som ni ser så har Fredrik döpt det ena barnet till ”Fredrick”, och här kan jag inte låta bli att börja fundera. Jag kan förstå att man döper ett barn efter sig själv om man lägger det som mellannamn för att föra det vidare till nästa generation, men att ge ett barn samma tilltalsnamn som man själv har känns faktiskt bara opraktiskt?

Två personer i samma hushåll med samma namn känns inte helt genomtänkt. Om några år när Fredrik den äldres kille skriker ”FREDRIK” så kommer både Fredrik och Fredrick att svara. Jättejobbigt ju! Man blir ju tillräckligt irriterad av familjemedlemmar redan som det är, och att dessutom slänga in namnförvirring gör inte saken bättre.

Det är oklart varför Fredrik Eklund vill att hans barn ska heta exakt samma sak som han själv fast med ett c. Det är inget fel att heta Fredrick såklart, men jag försöker bara förstå varför man vill att ett barn ska ha samma tilltalsnamn som en själv? Själv hade jag mest tyckt det varit jobbigt.

Det kanske är någon amerikansk sed jag inte har koll på, men jag tycker mest det tyder på dålig fantasi! Jag vill iallafall gratta Fredrik till Fredrick, och till Milla också såklart. Om Fredrik kunde så hade han troligtvis döpt henne till Fredriq också, men där verkar det ändå gå någon sorts gräns.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB