Startsida / Inlägg

Mia Skäringers attack mot mys-tv

av tramsfrans

Foto: TV4

Jag har länge varit provocerad över tv-program där kändisar äter mat på olika bryggor och har trevligt med varandra. Jag vågade inte åka ut i skärgården en enda gång i somras eftersom jag var så rädd för att hamna i en inspelning av ”Renées brygga”! Det kändes faktiskt som att det knappt gick att besöka en enda ö utan att Leif GW Persson satt i en hammock och drack brännvin och pratade om Palme-mordet medan en kamera rullade i bakgrunden.

Nu har Mia Skäringer talat ut om hur jobbigt det var att spela in sitt feelgoodprogram ”Mia på Grötö”. Mia hoppade till och med av från sitt eget program inför tredje säsongen eftersom det helt enkelt blev för mysigt. Aftonbladet rapporterar:

”Grundén försvann och programmet blev något helt annat.

– Så det blev mycket finporslin och det drog mer åt ‘Bindefeldts’. Stajlade snygga miljöer, bryggor, sommar och härligt. Det hände inte jättemycket. Ibland stod vi väl och grät åt en fisk med en barndom som hade varit svår eller så, säger Mia Skäringer som även är kritisk mot sig själv.”

Jag tycker det är starkt av Mia Skäringer att dela med sig av hur jobbigt det var att ha så trevligt med olika kändisar hela tiden. Det kommer dock inte som en nyhet att det ”inte hände jättemycket” på inspelningarna eftersom alla A-kändisar i Sverige redan har berättat alla sina livs sorger i något annat tv-program.

”-Jag jobbar ju för TV4 och Jarowski, och det tycker jag är jätteroligt. Men det är ändå väldigt så här att när man gör något för tv så ska det vara de här a-kändisarna, säger hon och fortsätter.

– Och det är ganska hemskt. Men det är så man pratar i tv-branschen.”

Det känns ungefär som att läsa en intervju med någon som hoppat av från en konstig sekt, men jag uppskattar verkligen att hon berättar sanningen. Svenska folket förtjänar att få veta hur det egentligen går till.

Vad kommer härnäst? Snart så avslöjas det väl att samtalsämnena är utvalda i förväg och att det inte är Renée Nyberg själv som lagar maten till alla gäster! Eller att Ernst Kirschteiger inte renoverar ett hus helt själv i Sommar med Ernst!!! Jag är i chock.

Kalla Fakta och Uppdrag Granskning borde gå ihop och göra en gemensam granskning av tv-myset en gång för alla. Svenska folket har blivit förda bakom ljuset alldeles för länge. Det är dags att krossa allt Rörstrands-porslin och kväva all mys-tv med första bästa Svenskt Tenn-kudde.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB