Startsida / Inlägg

SVT:s svek mot Gunilla Persson

av tramsfrans

Som tevelicensbetalare tycker jag det är viktigt att mina licenspengar går till rätt saker. Eftersom SVT:s budget är begränsad så är det viktigt att det finns en kostnadskontroll och att rätt produktioner prioriteras, och därför blev jag väldigt ledsen över att läsa att SVT avbokade Gunilla Persson som prisutdelare på Kristallen i helgen. Aftonbladet rapporterar:

”På Facebook berättar Gunilla varför hon inte dök upp.

”SVT betalade i slutändan inte för min flygbiljett och därav uteblev jag”, skriver hon i ett inlägg.

För Nöjesbladet berättar Gunilla att hon befann sig i New York när hon fick beskedet att SVT inte kunde betala.

– Det var i mitten av augusti, ett par veckor innan jag skulle ha rest. Jag blev besviken.”

Det här tycker jag är skandal! Snålt av SVT att inte vilja flyga Gunilla Persson över halva jordklotet för att dela ut en kristall på ett tv-pris tillsammans med Samir Badran. Hur prioriterar SVT egentligen? Man hade väl kunnat lägga ner UR eller något annat onödigt istället.

”Anders G. Carlsson, projektledare för Kristallen, bekräftar uppgifterna och förklarar att de trodde att Gunilla skulle befinna sig i Sverige, vilket skulle innebära att de inte behövde köpa någon flygbiljett till henne.

– Det var ett missförstånd och vi hade gärna haft henne där. Hon är en väldigt skön och är en otroligt spännande representant för svenskt tv-landskap just nu så det hade varit jättekul. Men de där pengarna finns inte.”

Det märks att svensk tv-bransch går igenom tuffa tider. Gunilla Persson tvingas stanna i Los Angeles för att ingen har råd att betala en flygbiljett till Sverige åt henne. Typiskt SVT! Det här hade aldrig hänt på TV4. De älskar att flyga in henne till Fångarna på fortet.

”Enligt Anders flyger kända gäster inte gärna ekonomiklass.

– Det handlar ju i regel om förstaklassflyg och det har jag största respekt för när man är en allmän person. Jag har absolut inte problem med det men däremot kostar det en förmögenhet.”

Riktigt tråkig inställning tycker jag. Kristallen ligger verkligen inte på plus hos mig just nu. Inte nog med att Bonde söker fru blev utan pris i år också, nu vägrar man dessutom flyga in Gunilla Persson och hänvisar till att det är ”för dyrt”. Istället så delar man ut samtliga priser till ”Mandelmans gård” som verkar vara någon sorts äppelmustmaffia från Österlen. Jag är besviken!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB