Startsida / Inlägg

Chris Kläffords mörka Idol-hemlighet

av tramsfrans

Det känns inte som en hemlighet att Idol går på tomgång. Det blir ju oftast så om ett program har sänts i 13 år utan att genomgå någon större förändring än att Kishti Tomita har tagit bort sin prick i pannan. Nu har det dessutom visat sig att en av årets storfavoriter Chris Kläfford har varit med tidigare. Inte bara en gång, utan TRE! 2010, 2011 och 2015. Aftonbladet rapporterar:

”I tisdagens program utbrast Anders Bagge:

– Du är en ”brother from another mother”, vi måste ha bott i en vikingby, där du och jag bara gick omkring och kramades och spelade musik medan de andra var ute och slogs.

En snarlik upprepning från 2015, då han också slogs över likheter mellan sig själv och Christoffer.

– Fyfan, du är ju min brorsa, sa han då.”

Det är naturligtvis inte olagligt att vara med i Idol flera gånger, men jag kan känna att man iallafall borde ha kunnat skriva ihop ett nytt manus till Anders Bagge. Det är väl ändå inte för mycket begärt?

De första tre gångerna som Chris Kläfford var med i Idol så hette han dock Christoffer Sjögren, något som nu alltså har blivit utbytt till det mer internationellt gångbara ”Kläfford”. Bokstaven Ä är ju som bekant jättelätt för folk utomlands att förstå, och det är viktigt att tänka på den internationella karriären redan innan fredagsfinalerna har hunnit börja!

”Chris Kläfford började presentera sig med sitt nya artistnamn redan innan årets ”Idol”-resa, när han uppträdde som trubadur utomlands.

– Kläfford är ett gammalt släktnamn och jag har det som mellannamn på riktigt. När jag inte är i Sverige och spelar så är det svårt att säga ”Sjögren”. Så jag tänkte att Kläfford är som Clifford, så då blir det lättare för folk”

Jag själv tyckte också att det var något bekant med Chris Kläfford. Speciellt efter att jag fick reda på att han kom från Lindesberg. Det visade sig dock att jag blandade ihop honom med Martin Almgren som vann Idol 2015 och som OCKSÅ kommer från Lindesberg!

Vad är egentligen grejen med skäggiga killar från Lindesberg och deras besatthet av att vara med i Idol? Hur många skäggiga killar från Lindesberg med basröst klarar Sverige av att hantera? Jag har ingen aning om hur många som bor i Lindesberg, men om man räknar med att varje kille som är folkbokförd i Lindesberg ska vara med i Idol 3-4 gånger så har TV4 material för iallafall 40 år framöver. Då kommer jag sitta här med seniga fingrar och skriva samma blogginlägg en gång till. Kul!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB