Startsida / Inlägg

Camilla Läckbergs exemplariska barn

av tramsfrans

Jag vet att det har varit mycket rapportering om Camilla Läckberg på bloggen på sistone, men det känns mer och mer som att hon är luften jag andas och meningen med livet?

Om det är någonting som svenska kändisar verkligen gillar så är det att skryta om sina barn! Barnen sköter sig alltid, gråter i princip aldrig, och på dagis så går det också jättebra! Camilla Läckberg skryter på instagram:

Den här lilla gumman blir en större o större fröjd att vara med för varje dag. Hon är rolig, busig, gosig, självgående och har en helt otrolig koll på allt! Hon älskar "skooolan" och så fort vi säger det ordet på morgonen,rusar hon till hallen och hämtar skor o jacka. Väl där ropar hon "hej då" o kastar slängpussar och springer in. Pedagogerna berättar att hon är glad hela dagarna där, och väldigt tydlig i sin kommunikation. Hon kommer och säger "dricka", "mat" och efter lunchen säger hon "sova" och går in själv i vilorummet och lägger sig på sin kudde o somnar. Igår hade hon dock tydligen först försökt lugna kompisen bredvid som haft svårt att komma till ro. Hon hade klappat o pussat på henne och sagt "sova"… ?❤️ Och på kvällen här hemma är inte läggningen komplicerad heller. Runt sju säger hennes inre klocka vad det är dags för o hon kommer själv o säger "lälling" och "natti" o vinkar o gör slängpussar. Läggs sen utan ett knyst, sover hela natten o på morgonen när vi kommer in möts vi av ett stort leende och ett "heeej!" Helt makalös är hon denna lilla jänta och hon sprider en sån enorm glädje med sitt humör och sin aptit på livet. ? #Polly #18Månader

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Helt fantastiskt! Vid 18 månaders ålder så klär hon i princip på sig själv på morgnarna, är ”väldigt tydlig” i sin kommunikation och har redan övertagit vissa arbetsuppgifter av personalen på förskolan. När det är dags att sova så går hon själv och lägger sig utan ett knyst och sover därefter hela natten tills hon vaknar (givetvis helt tyst) på morgonen.

Camilla Läckbergs följare är givetvis väldigt imponerade av detta underbarn. Nedan kommer ett axplock av alla kommentarer:

”Vilken härlig tjej ni har. Hon tänker inte bara på sig själv utan har en fin medkänsla”

”Ojoj..vilken fin personlighet. Men också älskad och trygg av sin stora familj.”

”Trygga föräldrar ger trygga barn! En eloge till er”

”Ett riktigt KÄRLEKS-barn ❤ Gjord av kärlek! Är kärlek! Sprider kärlek!”

Alltså, ungen är ETT OCH ETT HALVT ÅR! Folk måste verkligen lugna ner sig, för det här är verkligen orimliga egenskaper för en bebis. Det är såklart jättehärligt att Camilla och Simon har fått ett så lugnt och välanpassat barn, men det handlar ju inte direkt om uppfostran när barnet inte ens har fyllt 2…?

Det är oklart vilket fel som alla föräldrar med skrikiga 1.5-åringar har gjort. Kanske inte gett sitt barn tillräckligt mycket kärlek eller älskat dem tillräckligt mycket? Eller inte varit tillräckligt ”trygga”?

Jag vet inte mycket om föräldraskap men till och med jag förstår att det första året egentligen bara handlar om tur. Det är en sak att ha en odräglig femåring som man inte har pli på, men om ens 1-åring är grinig så handlar det ju knappast om något strukturellt fel i ens barnuppfostran. Troligtvis så beror det på att barnet är 1.5 år gammalt och att det är helt normalt att få utbrott på daglig basis då? Det är liksom hela grejen med att vara bebis! Man skriker och är jobbig och har noll personlighet eftersom man inte kan prata.

Om utvecklingen fortsätter i den här takten så kommer Polly ha skrivit sin första roman och åkt på en lanseringsturné i Polen innan hon fyller 3. Boka en monter på bokmässan 2018 redan nu!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB