Startsida / Inlägg

Leif GW Perssons vikt – en analys

av tramsfrans

Om det är något som svenska tidningar älskar att rapportera om så är det Leif GW Perssons vikt. Minsta lilla förändring av ett hekto hit och dit ska vägas på en våg av äkta guld och resultera i minst tre artiklar och eventuellt en livesändning.

Som vissa av er kanske redan känner till så är GW:s viktstrategi att vara nykter första halvan av året och supa under den andra, och överraskande nog så har det visat sig att alkohol påverkar ens vikt! Det hade jag aldrig kunnat ana!

Det senaste kring Leif GW Perssons vikt är att nedgången har avstannat! Nu är det alltså en nyhet att Leif GW Perssons vikt INTE förändras! Aftonbladet rapporterar om den dramatiska inbromsningen:

”Leif GW Persson bestämde sig för att gå ner 50 kilo på ett år. Efter ett halvår hade han tappat 25 kilo, men sedan dess har han stått på samma vikt.

– Det tror jag beror på att jag dricker. Jag körde nyktert första halvåret men sen började jag dricka vin och öl och det är ju rena näringslösningen. Men jag försöker ju kompensera så långt det går.”

Det spelar verkligen ingen roll vad Leif GW gör längre. Oavsett om han går upp eller ner i vikt eller står stilla så blir det en artikel, och jag tycker att det känns lite väl dramatiskt. Låt Leif GW gurgla sitt middagsvin ifred! Är man 73 år gammal så borde man rimligtvis kunna göra det utan att någon höjer på ögonbrynen.

Det är oklart om det är Leif GW Persson själv som hela tiden vill prata om sin vikt eller om det är det enda som journalisterna frågar om, men jag tycker faktiskt att det behöver utformas riktlinjer för det här. Jag tycker det är rimligt med en artikel för varje 10 kilo som gås upp eller ner, men inget mer. Det vore bra om vi i branschen kunde enas om det här inför hösten.

”Han funderar på att köra en fastekur i slutet på året.

– Eller så får man sätta sig i en bastu i 48 timmar. Det är möjligt att det blir så. Det är dramatiskt, men man mår ju mycket bättre.”

Här har vi något som kan sändas live! Tänker mig att det kanske kunde bli lite Musikhjälpen-stuk på det? Leif GW Persson får sitta i en inglasad ångbastu på ett torg någonstans i Sverige några decemberdagar i sträck så att man kan följa framstegen i realtid på stora skärmar. Varsågod för nästa stora tv-succé!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB