Startsida / Inlägg

Anders Pihlblad ID-kapad

av tramsfrans

Anders Pihlblad har fått sin identitet kapad av onda bedragare! Syftet med den hotfulla handlingen ska ha varit att få bra platser till Allsång på Skansen. Aftonbladet rapporterar om ett skakande brott.

”TV4-profilen Anders Pihlblad har blivit utsatt för ett bedrägeri.

Någon, eller några, har stulit hans namn i en fräck kupp – för att få fyra VIP-platser till ’Allsång på Skansen’.

– Det är så otroligt kränkande att någon stjäl ens identitet, säger Anders Pihlblad.”

Allting tyder på att det här är Sveriges mesigaste ID-kapare. Av ALLT ont man kan göra när man snor en annan persons identitet så väljer man att göra det för att få bra platser till Allsång på Skansen?

Alltså, de flesta ID-kapare brukar ju ha lite mer lukrativa planer än så. Typ ta SMS-lån, handla saker i personens namn och teckna livstidsprenumerationer på VitaePro. Såna saker! Inte VIP-platser på Allsång på Skansen.

Det här tycker jag är allvarligt. Gillar folk verkligen Allsång på Skansen så mycket att de genomgår brottsliga handlingar för att få bra platser till ”Scenen är din” med Lisa Nilsson?

Det är verkligen ingen ordning och reda på dagens brottslingar. Råna en bank, ficktjuva lite, gör vad som helst men inte det här. Skärp er. Är det verkligen värt det att åka fast för det här?

Att dessutom utföra brottet på bästa sändningstid under sommarens mest sedda program där halva Sverige kollar på känns inte heller speciellt genomtänkt. Det blir ju inte direkt svårt att leta efter bevis.

Fyra falska typer, som säkert sjöng falskt också, stal min identitet för att få VIP-platser av SVT till Allsång på Skansen. På bilden ser ni skylten som markerar "mina" platser (flera vänner i publiken såg skylten, messade mig och undrade var jag var – jag förstod först inte vad det handlade om). Åtminstone en av bedragarna skapade en falsk mejladress och utgav sig för att vara mig i ett mejl till SVT med önskan om platser. I mejlet dras även Henrik och min familj in. Bedrägeriet lyckades alltså. Det här inträffade häromveckan och jag har ingen aning om varför just jag utsatts, hur ofta det skett och hur det ska tolkas. Jag vet inte heller om det är fler namn som utnyttjats och om det handlar om organiserat bedrägeri. SVT och TV4 ser allvarligt på det som inträffat. SVT har gjort en egen utredning samt en polisanmälan. Polisen ringde mig några dagar efteråt och meddelade att ärendet skulle lämnas till åklagare. Bedragarna (jag vet inte hur många de är men det reserverades fyra platser i mitt namn) har lämnat digitala spår efter sig och de tycks dessutom ha fastnat på bild (jag har sett bilden). Jag har känt obehag över det här de senaste veckorna. Jag kan bara hoppas att detta var en engångsgrej, genomförd av någon som ville imponera på kompisarna med bra platser på Allsången, och att det inte handlar om något större. I övrigt njuter jag av den här sommaren – både när jag jobbar i tv-studion och när jag är ledig 🙂 #allsångpåskansen #allsång

A post shared by Anders Pihlblad (@anderspihlblad) on

Jag trodde verkligen att Allsång på Skansen hade peakat som program, men om folk håller på såhär så har jag uppenbarligen fel. Ingen vet hur stort mörkertalet är på folk som gör likadant. Skandal! Hoppas att detta hamnar högt upp på Polisens prioriteringslista.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB