Startsida / Inlägg

Peter Jihdes nakenchock på Gotland

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo och Elin Karlström

Nyhetsmorgon har fortfarande sommarvikarier, men det skonar oss inte från att få vår dagliga dos av Peter Jihde oavsett om vi vill det eller inte. Häromkvällen så dök Peter till exempel upp på en föreställning i Burgsvik och visade nästan snoppen! Komikern Per Andersson (ett namn man aldrig kommer ihåg, men jag lovar att ni känner igen honom) uppträdde för fullt när Peter Jihde stormade in på scenen. Aftonbladet rapporterar direkt från olycksplatsen:

”I numret framför han en trallvänlig melodi och sjunger om olika saker man kan dölja kronjuvelerna i, exempelvis en hatt, allt medan han klär av sig naken.

– Och plötsligt var Peter Jihde där och överraskade och kom in i alltihop. Alla blev ju enormt chockade. Vi höll på att komma av oss fullständigt! ”Peter Jihde?”, sa jag. Och han svarade med: ”Kör den igen!” Så då körde jag igen. Det blev någon jättemärklig spontandans där, säger Per Andersson och fortsätter:”

Alltså jag vet inte om det är jag som är tråkig, men är det verkligen sånthär som folk tycker är roligt nu för tiden? Att Per Andersson sjunger om ”kronjuvelerna” medan han klär av sig, och Peter Jihde stormar in på scenen och kör naken spontandans. Det låter som en mardröm som aldrig tar slut! Inte konstigt att folk brukar ha problem med min blogg om det är såntdär de tycker är roligt egentligen.

”Publiken skrek, jag skrek, musikerna skrek, Peter Jihde skrek. Det blev galet! Rätt absurt, faktiskt. Det var märkligt för alla inblandade, men härligt, säger komikern som förevigade ögonblicket med en bild på sin Facebook på fredagen.”

Så himla tokigt! Två nakna karlar på scen! Båda tycker naturligtvis det är ”härligt”. Lite senare i artikeln får nakenchocken sin förklaring.

”De hade stött på varandra tidigare samma kväll, när Per Andersson åt middag. Peter Jihde meddelade att han skulle komma och titta på föreställningen. Och där och då råkade möjligtvis Per Andersson, helt ovetandes, så ett frö hos Peter Jihde om en gemensam nakenduett.

– ”Då kan ju du dyka upp i ’Kuk i hatten’ sa jag på skämt, men det visade sig ju att han inte tog det som ett skämt, säger Per Andersson och skrattar gott åt upplevelsen.”

Ingenting har någonsin förvånat mig mindre. Säger man till Peter Jihde att han ska dyka upp när man kör ”Kuk i hatten” så kommer han att dyka upp när man kör ”Kuk i hatten”.

Peter Jihde, det är verkligen dags att komma tillbaka från semestern nu. När man börjar klä av sig inför främlingar på Gotland för att få uppmärksamhet så vet man att det har gått för långt. Du skrämmer ju barnen!  Om nakenhet är det enda man kan tillföra till ett sammanhang så borde man troligtvis överväga att utöka sin repertoar till något annat. Det har jag alltid sagt.

Taggar Peter Jihde
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB