Startsida / Inlägg

Experterna i Gift vid första ögonkastet förklarar sig

av tramsfrans

Ni som har följt årets säsong av Gift vid första ögonkastet känner förmodligen till att det inte blev några bestående äktenskap den här säsongen heller. Två av tre par valde visserligen att fortsätta efter försöksmånaden som gifta, men inget av de ihoptussade äktenskapen höll i längre än ett halvår.

Det här har givetvis fått experterna som matchade ihop paren att komma med ett flertal bortförklaringar. Det blev jättetokigt det här året också! Oops! Till Aftonbladet säger de såhär:

”Att det inte håller i längden, det är svårt att svara på varför det blev så. Men det är svårt att hitta sin drömprins eller drömprinsessa, säger sexologen och experten Helena Cewers.”

Alltså, personligen tycker jag inte att det är speciellt svårt att svara på varför det inte höll i längden. Det kan ju till exempel ha varit för att de själva inte valde vem de skulle gifta sig med!!! Det är dock bara en lösryckt teori från mig.

”Inför säsongen tog SVT in Helena Cewers som sexolog med hopp om att det skulle uppstå passion mellan deltagarna. Och till viss del lyckades det.

– Det har väl kanske satts ord på sexualiteten när det varit med en sexolog. Man har vågat fråga känsliga frågor som man kanske inte vågat tidigare. Men jag tror att det handlar om deltagarna också, att de är väldigt öppna och har varit fysiskt närvarande.”

Jag älskar det här dravlet! Deltagarna har alltså varit ”fysiskt närvarande”. Det är man väl alltid när man träffar en annan person, oavsett om det finns någon sexuell attraktion eller inte? Det är tyvärr svårt att lösas upp i tomma intet och upphöra att fysiskt existera, även om man önskar att det var möjligt.

”Helena Cewers vill gärna vara med som expert igen. Men då vill hon göra vissa saker annorlunda.

– Om jag skulle vara med igen är det ännu viktigare med attraktion. Det skulle vara ännu tydligare. Sedan handlar det om att ju fler män och kvinnor vi har att utgå från ju större chans är det att vi hittar rätt.”

Underförstått så tolkar jag det här som att experterna skyller på att inte tillräckligt många personer sökte in till programmet, och att det blivit ett bättre resultat om fler personer hade sökt. Det behöver man inte vara raketforskare för att räkna ut. En annan av experterna, Fredrik Bohm, har också uttalat sig.

”Min infallsvinkel är självklart ska vi göra det igen och igen och igen och för varje gång ska vi förbättra processen ytterligare till nästa säsong, säger han.”

Önskar verkligen att jag hade lika stort självförtroende som experterna i Gift vid första ögonkastet. Efter tre säsonger och NIO havererade äktenskap så är det fortfarande ”självklart” att fortsätta med programmet.

Vissa hade kanske tvivlat och börjat misstänka att det eventuellt är en dålig idé, men inte experterna i Gift vid första ögonkastet. De kommer inte att ge sig innan de skapat iallafall ETT lyckligt äktenskap av 20. ”Succé, vår expertis har lönat sig” kommer de ropa då och klappa sig själva på axeln.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB