Startsida / Inlägg

Eurovision 2017 – semifinal 1!

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Nu är det Eurovisionvecka! Jag trodde aldrig att jag skulle behöva trotsa en snöstorm för att köpa bubbel inför Eurovision, men det var exakt det som hände igår. Sverige har blivit kallt.

Både mina trumhinnor och min lever kommer troligtvis behöva bytas ut innan veckan är slut, men tills dess så kan jag iallafall dela med mig av mina reflektioner från den första semifinalen!

Det var tydligt att Eurovision är tillbaka i sitt normaltillstånd igen. Förra året i Stockholm bör först och främst ses som ett undantag. Främst för att man kunde höra vad programledarna sa, och att det fanns ett manus med roligare skämt än att greenroom inte är grönt.

I år är Eurovision så som det alltid har varit. Östeuropeisk standup, programledare som skojade om att ta selfies (trenden har äntligen kommit till Ukraina nu!) och en greenroomreporter som gjorde allt för att slippa prata med artisterna. Troligtvis för att han inte kunde engelska, och det tycker jag ändå var ett rimligt skäl. Dialogen mellan programledarna var annars ungefär lika spontan och avslappnad som en nordkoreansk militärparad.

Musikaliskt sett så var det mycket ballader. Så har det alltid varit, och det tycker jag inte är något att bli förvånad eller provocerad över. Halva Europa verkar ha bytt politisk åskådning och blivit fascister, men de gillar iallafall fortfarande sömniga ballader. Det känns tryggt att vissa saker inte förändras när världen brinner.

När det gäller Robin Bengtsson så tycker jag spontant att han kändes lite svajig? Det enda som verkligen satt som en smäck i hans framträdande var kostymen. Allt annat har förbättringspotential. Spontant kan jag känna att man borde ha byggt upp mer scenvana och rutin efter att ha uppträtt med samma låt i tre månaders tid, men det kanske bara är jag.

Annars så ÄLSKADE jag Armenien! Förlåt för en smal referens, men hon var en lightversion av Inga och Anush och höll på att tända eld på halva scenen, och sånt gillar jag alltid. För övrigt anser jag att det var skandal att Montenegro inte gick vidare.

Idag är det iallafall vilodag från centraleuropeiska powerballader och imorgon kommer semifinal två. Längtar redan efter en kväll sprängfylld med roliga skämt och smakfulla outfits!

Taggar Eurovision
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB