Startsida / Inlägg

Analys: Svenska kändisars nyårsfiranden

av tramsfrans

Nu är det 2017! 2016 var dock det soligaste året i mitt liv hittills. Jag hann med så mycket roliga saker! Hånglat mig igenom Europa, haft kille, druckit obscena mängder bubbel, gjort slut, blivit kallad för falukorv av Anna Book, börjat här på Aftonbladet… ja ni hör ju själva! Mamma Mia here I go again.

Idag är jag traditionsenligt bakfull i kimono och sitter och läser om svenska kändisars nyår. Vi kan ju börja med Ingvar Oldsberg.

Foto: TT Spektra

”Hur firar du nyår?

– Mellan 20–22 blir det i tv-rutan på nyårsafton. Sedan blir det partaj hemma hos mig med imitatören Jörgen Mörnbeck, buktalaren John Houdi, tennisoraklet Björn Hellberg och hans familj, och Maria Montazami från Los Angeles. De är i stan för att vara med i tv-programmet, så jag ville erbjuda dem att göra något i stället för att gå till hotellrummet. Det kör vi i min lägenhet från 22.30 efter tv-sändningen.

Jag har engagerat den gamla fine kocken Franks från Smaka som kommer hit redan på eftermiddagen och gör hummersoppa och anka i apelsinsås. Det första gänget käkar och sedan brötar vi andra in vid 22:30. Sedan blir det snittar och prosecco. Får man upp Hellberg på dansgolvet är väl det årets bild redan då. Jag tror inte att vi håller på så vansinnigt länge, sedan kommer ju nyårsdagen. Säg att vi håller på till 02 eller någonting.”

Alltså, det här är ju jätteroligt! Att INGVAR OLDSBERG styr hemmafest efter Bingolotto med kock, buktalare och Maria Montazami. Vet inte vilka hemmafester ni brukar gå på, men buktalare och Jörgen Mörnbeck hör inte till vanligheterna. Mitt eget nyår känns plötsligt väldigt misslyckat när jag jämför med Ingvars. Gillar även att klockan 02 inte är så ”vansinnigt länge”.  

Foto: TV4

Sebastian Ljungberg, årets svenska Bachelor, har också firat nyår!

”Hur firar du nyår?

– På nyårsafton kommer nog gå på en privat fest med lite vänner i Stockholm som det ser ut nu. Det är en härlig kväll som man haussar upp lite för mycket, nu blir det middag med vänner, man är 37 år, man blir lite lugnare då.”

Att man är 37 är ingen ursäkt. Ingvar Oldsberg är 71 och har bjudit in halva Göteborg till sin lägenhet. Är dock förvånad över att Sebastian firade med att äta middag med vänner? Med tanke på hur han betedde sig mot slutet i The Bachelor så hade det varit mer likt honom att boka in tre middagsdejter med tre olika tjejer, inte dyka upp på någon av dem och sen säga att det blev ”tokigt” och rycka på axlarna!

Foto: Anna Tärnhuvud

Anna Book har också delat med sig av ett nyårsminne från förr.

”Ditt värsta nyårsminne?

— För många år sedan bodde en vän hemma hos oss, hon var i slutskedet av sin graviditet. På nyårskvällen gick vattnet och värkarna kom. Så där stod jag på Södersjukhuset, bara någon timme efter tolvslaget, med en liten flicka i famnen. Nyårsfirandet kom av sig, men det var för en väldigt fin sak.”

Anna ska alltid vara värst! Värkar och förlossning! Jag hatar när man måste lämna ett dukat bord med oxfilé och potatisgratäng för att ens bästa vän är fem centimeter öppen. Man hade väl kunnat vänta till efterrätten iallafall? Intressant dock att en kompis som föder är Anna Books VÄRSTA nyårsminne?

Aja. Gott nytt år! Hoppas på många spännande kändishändelser i år och att Kikki Danielsson slipper råka ut för fler smitningsolyckor på parkeringsplatser i Bollnäs.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB