Startsida / Inlägg

15 inlåsta byfånar med attitydproblem

av tramsfrans

Ni är många (3 stycken) som undrat om jag kommer skriva något om Farmen. Svaret på det är självklart ett rungande JA!!! Tror ni på riktigt att jag skulle kunna hålla mig från att skriva om 15 inlåsta byfånar med attitydproblem och dålig impulskontroll? Jag LEVER för Farmen! Det är precis som Bonde söker fru fast alla luktar illa och hatar varandra.

Eftersom Farmen går fem (5) gånger i veckan så är det ett heltidsjobb att följa det, men jag har iallafall listat några reflektioner från den dryga vecka som gått. Läs INTE om du inte vill få saker spoilade.

1. Storbondens sovvanor. Första veckan var Linnea , 20, storbonde. Det som varit mest utmärkande för hennes ledarskap är att hon inte har haft något ledarskap. Hon har barrikaderat sig i den lyxiga storbondestugan, legat med sin gårdskarl samt haft ledvärk. Hon har även sett till att vila väldigt mycket och använt ursäkten att hon måste vara pigg så hon kan sprida god energi och motivera resten av gruppen som sliter från morgon till kväll. När folk ifrågasatt detta så har Linnea skyllt ifrån sig och sagt att övriga deltagare inte kan hantera starka kvinnor.

2. Den låga toleransen för oliktänkande. För många av deltagarna på Farmen har det kommit som en chock att de övriga på gården inte delar deras åsikter kring jämställdhet, arbetsfördelning och vedhämtning. Vilken överraskning att TV4 har satt ihop en grupp där alla inte tycker exakt likadant i sakfrågor! En arg skånsk man med halstatueringar som heter Robban säger att han inte bryr sig om vad andra tycker, men blir jättearg så fort någon säger ”feminism” och tar ut sina aggressioner genom att klyva enorma mängder ved.

3. Fascinationen kring mjölk. Häromdagen fick farmarna tre kossor att ta hand om, och sedan dess så har det varit ett konstant tjat om hur gott det är med MJÖLK. Fet, ljummen, klumpig mjölk från livs levande kor i dragiga ladugårdar. ”Jag kommer aldrig kunna dricka vanlig mjölk hemma igen” säger en deltagare med något drömskt i blicken och beter sig som att han blivit frälst av Runar Söögard. Jag förstår att man blir lite koko i huvudet av att vara isolerad på en gård bortom all civilisation, men såå gott är det faktiskt inte med ljummen mjölk. Kort därefter så startade ett rykte på gården att mjölken innehöll kobajs, något som varken har blivit bekräftat eller dementerat.

4. En av deltagarna har slutat äta mat. Stina har slutat med mat och äter numera bara blåbär. Allt är så äckligt! Hon var grinig och konfliktsökande redan innan hon slutade äta, och det lär troligtvis inte bli bättre nu.

5. Tre personer på en vecka har lämnat Farmen frivilligt. Farmen har tappat medlemmar i samma takt som fackförbundet Kommunal. Tydligen så vill ingen vara kvar på gården och leva som på 1800-talet. Jag tycker det är tråkigt att TV4 inte frihetsberövar deltagarna och TVINGAR alla att stanna kvar på gården. Tror ni man kunde fly på 1800-talet eller? Ja okej, alla coola drog till USA, men ändå!!!

Samtliga foton: Daniel Ohlsson, TV4

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB