Startsida / Inlägg

Sanna Nielsen anklagad för rasism

av tramsfrans

Sanna Nielsen har blivit anklagad för rasism! Vad hon än sätter på sig så blir det drama. Häromveckan så blev hon anklagad för att ha på sig en ”konstig” tröja i samband med fotograferingen för hennes julvärdsuppdrag, och nu har hon tagit sig friheten att ta på sig en kimono.

Jag tänker tyvärr inte öppna dammluckorna till en debatt om cultural appropriation här. Främst för att de flesta inte ens vet om vad det betyder. Troligtvis inte Sanna Nielsen heller, eller sminkösen på Oscarsrevyn för den delen.

Tror inte direkt att det var Sanna Nielsen som gormade ”GE MIG EN KIMONO OCH LÖSTÄNDER OMEDELBART!”. Hon tog väl på sig kläderna hon fick helt enkelt. Jag tror faktiskt inte ens att hon har tänkt tanken att folk skulle kunna bli upprörda. Det är jättedumt såklart, men jag är inte förvånad.

Man kan säga vad man vill om Sanna Nielsen men jag har svårt att tro hon ville något ont med det här. Någon borde istället förklara för henne varför det kanske inte är en så bra idé innan de gormar och kallar henne rasist.

Det finns faktiskt grader i helvetet, och det här är knappast något att bli bränd på bål för. Hur mycket man än vinklar en nyhet så kan man inte få Sanna Nielsen att framstå som någon sorts protagonist för rasism i Sverige. Hon borde dock tänka efter någon gång extra innan hon glatt poserar med löständer och kimono.

För övrigt så tycker jag att löständer alltid är en dålig idé. Har du en teaterroll där du måste ha löständer för att förstärka ditt skådespel så är det troligtvis inte ett bra tecken. Det har jag alltid sagt.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB