Startsida / Inlägg

Prinsessan Birgitta dödförklarad i spansk media

av tramsfrans

Som ett led i min strävan efter att bevaka allt livsviktigt som händer i världen så skriver jag även en del om kungligheter. Det är i vanliga fall inte en del av bevakningen här på Nöjesbladet, men hur skulle jag kunna låta bli? Viktig samhällsinformation måste alltid få komma fram.

Vad är det absolut senaste som hänt i kungahuset på sistone? Jo, min favorit prinsessan Birgitta har blivit felaktigt dödförklarad i ett flertal spanska medier! Expressen rapporterar:

”Den spanska mediegruppen Vocento uppgav på lördagen felaktigt att kung Carl Gustafs syster Birgitta, 79, var död. Det skriver den svenska Spanienbaserade tidningen Sydkusten.

Prinsessan Birgitta blir upprörd när Expressen berättar om den felaktiga nyheten.

– Gud vad dumma de är, usch. Fy skam, kan jag bara säga.”

Ja, det är verkligen DUMT att dödförklara någon av misstag. Hade inte kunnat säga det bättre själv. Expressen fortsätter:

”Misstaget beror på en förväxling. Två dagar tidigare avled nämligen Brigitta av Preussen, 77, enligt tyska medier. Händelsen återges korrekt av andra spanska medier, medan Vocento alltså uppgett att det var den svenska prinsessan.”

Det är verkligen inte lätt ibland. Hur ska man kunna hålla koll på vilken hertiginna som är vem, och vem som är död och levande? Birgitta hit och Birgitta dit. Det kan inte vara lätt för de spanska medierna att hålla koll på alla nordeuropeiska furstinnor som häckar på Mallorca mellan golfbanor och vingårdar.

”När Expressen ringer upp prinsessan Birgitta, som är bosatt på Mallorca, har hon inte hört talas om den felaktiga dödförklaringen i spanska medier.

– Jag tycker de ska ta reda på lite mer innan de skriver såna grejer. Det måste jag ärligt säga.”

Haha, alltså Birgitta! Hon är så oförarglig. Om jag hade blivit dödförklarad i spansk media hade jag varit betydligt argare. Inte konstatera lite svalt att de borde ”ta reda på lite mer innan de skriver”. Birgitta kräver mer för att bli arg på riktigt!

”Är det ingen som har hört av sig och varit orolig?

– Jag har inte hört någonting. Folk kanske förstod att det var fel.”

Önskar att jag var lika casual som prinsessan Birgitta. Typ jaja, jag är dödförklarad och ingen hörde av sig, men folk fattade väl att det inte kunde vara sant! Jag lever ju!

Det som verkligen hade varit intressant hade ju varit om det faktiskt varit någon som hört av sig och ringt till Birgitta och ba ”Hej, tänkte bara kolla om du var död!”. Folk som har dött brukar ju oftast inte svara i telefon.

Kämpa på Biggan. Det är inte varje dag man blir dödförklarad i spansk media.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB