Startsida / Inlägg

Mardrömsdejten i Bonde söker fru

av tramsfrans

Foto: TV4

Jag går på lite dejter ibland och träffar killar. Vissa går jättebra, och vissa går mindre bra. De dåliga dejterna har inte gått som planerat på grund av många orsaker, men jag har iallafall aldrig behövt förlösa en häst som Bonde söker fru-Sigrid och Anders var tvungna att göra i kvällens avsnitt på sin dejt! Nöjesbladet rapporterar:

”När hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, är på väg hem från dejten med Anders Berglund, 56, inträffar det dramatiska. När de kör längs byvägen ser Sigrid hur ett sto ligger i hagen och kämpar för att föda.

– Jag tvärnitade verkligen för jag såg hur det var på gång. Det blev genast ett stort allvar och jag fick puls. Det handlar om liv eller död”

Hatar när det händer. Man går på en romantisk promenad längs byvägen och kanske håller handen, men måste avbryta för att en häst ligger i diket och skrevar! En typisk cockblocker-häst, om ni frågar mig! Såg inte hästen att de var på dejt?!

”Med instruktioner från Sigrid tar de båda grepp om fölets ben och drar tillsammans.

– Oh my god, säger en tagen Anders när fölet väl kommer ut.”

Det här måste vara topp 3 av oromantiska dejter i Bonde söker frus historia, eller kanske i världshistorien. Dra ut ett föl med benen från en gnäggande häst? ”Du kan väl iallafall bjuda på ett glas vin först?” hade jag känt. Det här går helt klart för snabbt framåt.

”Sigrid hyllar även Anders Berglunds insats.

– Anders och jag hade ett otroligt moment när vi förlöste fölet tillsammans. Han hjälper mig direkt med ett lugn inombords, säger hon i programmet.”

Foto: TV4

Alltså, jag kan inte släppa det här. De förlöste alltså ett föl tillsammans! Det här ska jag absolut tänka på nästa gång jag går på en dålig dejt. Man får verkligen perspektiv på hur illa det hade kunnat vara istället. Två glas vin och pinsam tystnad på Södermalm är ingenting mot vad Sigrid och Anders var tvungna att stå ut med.

”Sigrid Bergåkra menar att det här var den stora höjdpunkten för henne i ”Bonde söker fru”.

– Det är ett minne för livet för alla oss som var där. Vi fick ju vara med om att rädda den här fina fölungen”

Jaha, det var ju snällt. Man får vara med i Bonde söker fru och dejta fyra KARLAR som är tokiga i en, men höjdpunkten på hela sommaren var att förlösa ett föl. Dåligt betyg för killarna! Tänk att bli utkonkurrerad av ett föl. Inte nog med att behöva tävla med de övriga männen, nu ska djuren också vara med och konkurrera, och dessutom vinna!

”Efter förlossningen, när fölet ska få sitt namn, uppstår det dock meningsskiljaktigheter. Bertil Hagqvist, som en av de andra brevskrivarna heter, har nämligen namnsdag just den dagen. Anders Berglund vill dock inte gå med på det namnet, utan föreslår i stället Anders.”

Vilken överraskning att Bertil vill att fölet ska heta Bertil och att Anders vill att fölet ska heta Anders. Verkligen! Ni som inte följer Bonde söker fru vet alltså vad programmet handlar om nu. Två vuxna män som bråkar över namnet på ett föl för att få pluspoäng från en tjej som de gillar. Det är alltså ännu bonnigare än ni först trodde.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB