Startsida / Inlägg

Carolas oväntade ryskkunskaper

av tramsfrans

Foto: Magnus Wennman

Man lär sig något nytt varje dag! Detta gäller även idag. Carola har blivit intervjuad i DN av Björn af Kleen, och det är naturligtvis inte vilken intervju som helst. Det är ju faktiskt Carola, för i helvete. Nedan kommer ett kort utdrag från Christer Sturmarks 50-årsfest.

”Under framförandet frågade Carola Christer Sturmark vilket språk han ville höra ”Amazing grace” på.

”Ryska”, drog födelsedagsbarnet till med.

”Ja, ryska, det har jag sjungit på”, svarade Carola.

Det var på 90-talet, under ett framförande för ryska ishockeylandslaget på Dalarö utanför Stockholm.

– Jag sjöng i anden, minns Carola. De kunde ju ändå inte engelska så jag sjöng i tungomål. Jag sjöng om faderns kärlek och hur mycket han älskar oss. Efteråt berättade folk att jag hade sjungit den andra versen på perfekt ryska. Och det hade verkligen påverkat dem. Många ville säga ”Ja” till Jesus efteråt.”

Det här kom ändå som en nyhet för mig. Alltså att Carola helt plötsligt kan ”perfekt ryska” och höll på att konvertera ett helt ishockeylag en gång på 90-talet. Många ville säga ja till Jesus efteråt!

Jag tvivlar inte på att Carola är bra på att tala i tungor. Hon får tala i tungor hur mycket som helst om ni frågar mig, men jag ställer mig väldigt tveksam till ryskkunskaperna. Vem ska berätta för Carola att hon inte kan ryska egentligen? Inte jag iallafall!

Bara för att man talar i tungor så kan man inte hitta på vad som helst. Någon måtta får det faktiskt vara. Jag vet ett och annat om tungor och har vevat runt med min tunga lite här och var, men jag har uppenbarligen aldrig varit i närheten av Carolas kaliber. Jag kan sluddra litegrann på franska, men inget mer.

Resten av intervjun är väldigt lång och det mest intressanta är egentligen af Kleens beskrivningar av Carola. Nedan kommer ett axplock.

”Amadeus har krockat med bilen och Carola har lånat ut sitt kreditkort till den 18-årige sonen.

– Men jag brukar handla på krita, säger den 50-åriga sångerskan och inspekterar utbudet på Gateau i Södra Ängby i Bromma.”

Vem handlar på krita på GATEAU? Carola såklart.

”Hon väljer ett par läsglasögon ur snurrhyllan och skrider mot kassan, fortfarande utan betalningsmedel. Bakom disken står Kitty, en ung brunett i hästsvans.

– Då ska vi se här… säger Carola, med känsla för vilken personalgrupp som brukar vara mest samarbetsvillig.”

Man förstår verkligen att Carola plankade när hon skulle åka tunnelbana. Hon verkar ju inte använda sig av betalningsmedel över huvud taget! Det är som att hon har en helt annan valuta än resten av Sverige. Carola har helt förkastat det monetära systemet i världen.

”Carolas körstil speglar hennes lätt förströdda charm. I de trånga tunnlarna under Södermalm byter hon fil samtidigt som hos sms:ar med Mia Parnevik om en vinprovning och påbörjar en frukostmacka med leverpastej och saltgurka (även den på krita från Gateau).”

Carola gör sitt bästa för att förstöra Trafikverkets nollvision. Jag hade varit död för längesen om jag hade smsat med Mia Parnevik om olika vinprovningar medan jag körde bil.

”Carola plockar rekvisita – sina ”pimpgrejer” – ur en kasse märkt ”Saint Tropez”: en mässingskandelaber, ett par glittriga grenar, en flaska parfym, ”Scandalous” från Victoria’s Secret.”

ÄLSKAR att Carola har med sig ”pimpgrejer” i en Saint Tropez-påse. Det är liksom så självklart. Klart att Carola har det! Lite glittriga grenar, den obligatoriska KANDELABERN och så lite body mist på det. Jag vill också ha! Ska faktiskt gå och köpa det nu direkt. Hoppas det är okej för Åhléns att jag tar det på krita!

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB