Startsida / Inlägg

Prinsessan Estelles femårsdag

av tramsfrans

Foto: Kate Gabor, kungahuset.se

Idag så fyller prinsessan Estelle fem år! För mig så är det här givetvis en större händelse än min egen födelsedag. Tyvärr så är jag inte inbjuden till några festligheter, men jag har tagit mig friheten att fantisera om hur Estelles födelsedag skulle kunna vara! Nedan kommer ett schema för dagen.

06.30: Väckning på Haga Slott. Hela familjen kommer in och sjunger! Prins Daniel har med sig ett traditionsenligt fat med chiapaj och födelsedagsljus. Här ska det inte bjudas på något socker i onödan! Presentöppningen påbörjas.

09.15: Presentöppningen pågår fortfarande. Estelle har bland annat fått ett paket cigg av prinsessan Birgitta, som hon budat hela vägen från Palma de Mallorca.

10.30: Estelle och tillhörande kortege anländer till ur- och skurdagiset där hon spenderar merparten av sina dagar. Fjällräven-ryggsäcken är nu utbytt till födelsedagspresenten: en Hermès Birkin-väska från prinsessan Madeleine.

14.00: Det börjar lida mot hämtning på ur- och skurdagiset. Hermèsväskan är nu nerkladdad med grillsot och en hel del ketchup från en stökig skogsutflykt.

15.55: Nu är det äntligen dags för kalas hemma på Haga! Ett flertal av Sveriges främsta kändisbebisar är på plats. Roy Fares har bakat macarones och istället för fiskedamm så har Anna Kokotos öppnat en pop-up beauty salon där alla barn som vill får en gratis festsminkning. Istället för clown så håller Elaine Eksvärd en retorikskola med fokus på kommande skolstart.

19.00: Dags för gästerna att åka hem! Välfyllda goodiebags delas ut, och de innehåller bland annat proteinbars från prins Daniel.

19.30: En lugn middag med familjen kvarstår. Alla förutom drottning Silvia är med, som inte vill missa senaste avsnittet av Farmen.

20.00: Läggdags! Vilken underbar födelsedag det har varit! Och vilken tur att Estelle inte fyller år på sommaren så att hon måste fira på Solliden och bjuda in halva Sverige till kalaset som sin mamma.

OBS: Texten är helt påhittad och eventuella likheter med verkligheten är enbart en supertokig slump! 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB