Startsida / Inlägg

Startfältet i Let’s Dance 2017

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Igår hade TV4 pressträff för Let’s Dance! Personligen så tycker jag att Let’s Dance inte har varit underhållande de senaste åtta åren. Det var inte roligt att kolla på slowfox 2008 och det är knappast roligare nu.

Man vet redan att Tony Irving kommer rasa över valfri äldre svensk kändismans knän och att David Hellenius kommer skoja om att Anja Pärsson ska göra ”sälen” på parkettgolvet. Jag lovar! Nedan kommer mina reflektioner kring årets deltagare.

Dominika Peczynski: Bra val! Dominika är såklart en egen självständig individ och behöver ingen man, men jag hoppas få se mycket Anders Borg i publiken! Det måste vara skönt för honom att byta ut Agenda på söndagskvällen mot att vara publik i Let’s Dance varje fredag istället. Där får man iallafall mat och vin.

Anja Pärsson: Svenska folket ÄLSKAR personer från Tärnaby som är bra på att dansa. Det är sedan gammalt.

Stina Wollter: Stina Wollter är en av få svenska kändisar som lyckats få sitt instagramkonto nedstängt efter att ha skickat tillbaka kukbilder till de män som skickade dem. Det får man ändå se som någon sorts bedrift. Det är ännu oklart hur detta kommer påverka hennes färdigheter i tango.

Anders Öfvergård, Arga Snickaren: Kommer han och Tony Irving bli osams? Svar ja. Kommer det bli löpsedlar? Svar ja. Kommer Anna Book kolla på programmet hemma och instagramma skadeglatt när det går dåligt för Anders som hämnd för fuskrenoveringen av hennes kök och vardagsrum 2016? Svar ja.

Ellen Bergström: Det som jag är mest oroad över är hur hon ska orka gå upp kl 04.30 varje morgon för att leda morgonprogram på NRJ med Daniel Paris och därefter vara med i Let’s Dance på kvällen. En arbetsrättslig mardröm om ni frågar mig. Är facket involverat?

Messiah Hallberg: David Hellenius kommer känna sig kränkt, hotad och exposed över att inte längre vara den roligaste personen i lokalen och kommer att ta ut det genom passivt aggressiva skämt och gliringar. Kom ihåg var ni läste det först.

Johannes Brost: Johannes är 71 år gammal och en föredöme för arbetslinjen. Kan Johannes Brost ställa upp i Let’s Dance vid 71 års ålder så borde en sjuksköterska kunna jobba iallafall tills hon fyller 85. Brost förtjänar för övrigt en medalj för hans medverkan i både Stjärnorna på slottet och Let’s Dance inom loppet av ett halvår. Mycket få svenska kändisar har lyckats med en sån bedrift.

Mikaela Lauren: Vet inte vem det är, orkar inte googla. Har säkert något att göra med sport eller något annat onödigt.

Samir Badran: Den största utmaningen för Samir Badran kommer troligtvis vara att hålla koll på klockan och dyka upp i tid till varje sändning. Om han klarar det så kommer troligtvis resten att lösa sig också.

Jesper Blomqvist: Thorsten Flincks ersättare. Jag kan inte låta bli att vara besviken. Att ersätta THORSTEN FLINCK med en avdankad fotbollsspelare från VM 1994 känns inte direkt som någon drömrekrytering. De kunde väl iallafall ha frågat Tomas Brolin?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Alex Hartelius
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB