Första deltagaren i nya Paradise

av tramsfrans

Foto: Patricia Stone

Nu är det inte långt kvar tills det är premiärdags för den nya säsongen av Paradise minus hotell! Jag har tidigare rapporterat om Viaplays kamp för att ge programmet en ny positiv klang efter allt tråkigt som hänt, och förändringarna som genomförts inför den nya säsongen.

Killar och tjejer behöver inte längre bilda par med varandra, åldersgränsen har höjts till hela 20 år, enkelsängar i alla rum, och nytt fokus på de berömda temaveckorna som tidigare fokuserat på att avslöja brister i deltagarnas allmänbildning och karaktär är några av åtgärderna som Viaplay har vidtagit för att göra programmet mer attraktivt. Kort sagt kommer det nya programmet vara ett inkluderande paradis för alla inblandade!

En dokusåpa är dock ingenting utan sina deltagare, och idag offentliggjorde Viaplay den första deltagaren! Ytterligare deltagare kommer avslöjas successivt, för att bygga upp spänning inför den nya säsongen!

I klippet säger Agnes att hennes plan är att spela på att hon är kort, blond och blåögd! Att vara blåögd är inte nödvändigtvis något positivt i dokusåpasammanhang, men det återstår att se hur det går. I klippet säger Agnes också att hon har en pojkvän hemma i Sverige, vilket också är ett bevis på nya, inkluderande Paradise. Singelkravet är borttaget, och det är bara positivt om man har en partner! Det blir kanske inte så roligt att kolla på, men det är en annan historia!

En dokusåpa är ingenting utan sina deltagare, och det ska bli intressant att se hur stort mångfaldsfokus det egentligen kommer bli i nya Paradise. Eftersom programmet vill göra en rebranding är min gissning att någon tidigare deltagare INTE kommer göra comeback, vilket alltid brukar vara fallet annars. Många (inga namn nämnda) hade mer eller mindre Paradise Hotel som livsstil och återkom till programmet år efter år, med varierande framgång.

Den nya säsongen av Paradise har premiär den 24 oktober, och jag längtar. Som om inte det var tillräckligt har Viaplay redan nu öppnat castingen inför säsongen 2023, om någon känner sig manad att söka!

Casper Janebrinks babylycka

av tramsfrans

Foto: Privat

Släpp allt du har, det råder babylycka i kändis-Sverige! Ingen person som är insatt i svenska kändisar har kunnat missa att Casper Janebrink har haft ett turbulent år i sitt privatliv.

I februari berättade Casper att han och frun Helena skulle skiljas, och tre månader senare kom beskedet att Caspers nya kärlek Therese var gravid i femte månaden. Jag är inget matematiskt geni, men det var onekligen snabbt jobbat!

Idag kom beskedet att barnet äntligen har fötts, i en intervju med P4 Extra. I programmet säger Casper att han känt en viss press att gå ut med nyheten, eftersom det är så många att ta hänsyn till i den lite speciella situationen! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Det är lite jobbigt för man vill ju ha den här egna tiden med familjen och njuta av det och de äldre barnen ska ju också känna att det känns okej allting. Och man har en ex-fru man har lämnat, det är mycket känslor i det såklart.”

Barnet föddes i torsdags, men det var alltså först idag som Casper gick ut med den glada nyheten. Att välkomna ett nytt barn till familjen innebär alltid en omställning, och för Casper har det varit extra körigt i och med alla barn och en exfru som måste få en chans att landa i allt innan det blir offentligt. Att berätta att man fått tillökning är såklart ett glädjande besked, men för Casper har det varit lite mer komplicerat!

”’– Jag kände bara herregud, kan vi få landa lite, säger han i ’P4 Extra’”.

Det finns visserligen inget som tvingar svenska kändisar att snabbt gå ut offentligt med att de har fått tillökning, men nu har Casper iallafall meddelat nyheten i Sveriges största radiokanal. Det är sannerligen inte lätt att skilja sig och skaffa barn inom loppet av några månader, men nu är iallafall nyheten ute. Förhoppningsvis innebär detta att det kan bli lite lugn och ro i det janebrinkska hemmet framöver!

Viktor Frisk talar ut om sociala medier-floppen

av tramsfrans

Foto: Lotte Fernvall

För en tid sedan rapporterade jag om Viktor Frisks nya planer på ett nytt socialt medie! I augusti stod det klart att Viktor går in som investerare i den nya appen ”Bld”, vars syfte är att ”ta tillbaka social i social media”.

I inlägget uppmärksammade jag Viktor Frisks tidigare sociala medier-projekt Moli, som han inte längre är en del av. I en intervju med Influens.se berättar nu Viktor Frisk om vad som egentligen hände när han lämnade Moli.

”– Detta är så intressant, jag gick med i Moli-appen som handlade om att man skulle dela sin skärm till sina följare så de kunde hänga med i vad man gjorde i realtid. Jag tyckte till en början att det var väldigt roligt men insåg efter några månader att jag inte kunde stå för idén att marknadsföra att man skulle gå in i folks telefoner och se vad de gör, så jag valde att gå ur.”

Sociala medier handlar om att dela med sig, men för Viktor Frisk går gränsen vid att marknadsföra vad folk gör med sina telefoner! Personligen har jag alltid tänkt att det varit ett av de huvudsakliga syftena med sociala medier, men det kanske är något jag missar här? Viktor får det att låta som att Moli handlade om spionage, men det var ju trots allt frivilligt att dela sin skärm under ordnade former. Jag kan komma på betydligt mer problematiska aspekter av sociala medier än frivillig skärmdelning!

Utöver Moli var Viktor även involverad i en hunddejting-app, men där lämnade Viktor eftersom han och grundarna hade skilda uppfattningar om huruvida appen var till för hundar eller människor.

Nu är det alltså tredje gången gillt med en sociala medier-app för Viktor, och det återstår att se hur det blir den här gången. Mitt intryck är att Viktor verkar ha ett komplicerat förhållande till sociala medier, eftersom han ofta går ut och pratar om baksidorna som finns i form av psykisk ohälsa, jämförelsefällor och likes. Samtidigt vill Viktor uppenbarligen vara kvar i branschen och uppmuntra folk att använda sociala medier, och det ska bli spännande att se hur den ekvationen kommer gå ihop.

Debatten om relationen mellan sociala medier och psykisk ohälsa har pågått i åtminstone 15 år, men kanske är det Viktor Frisks nya app som kommer vara lösningen. Jag längtar tills lansering, och ett eventuellt globalt segertåg!

Steffo Törnquist har köpt en penna för 70.000 kronor

av tramsfrans

Förra veckan rapporterade jag om att Steffo Törnquist råkat ut för en jaktolycka! En and föll handlöst ner på Steffos näsa efter att han skjutit den, vilket orsakade ett stort jack på hans näsa.

Den här bloggen kommer inte förvandlas till en Steffo Törnquist-blogg, men även idag har jag en Steffo-relaterad nyhet. Denna gång handlar det om något betydligt muntrare, eftersom Steffo har unnat sig själv en lyxig present. På Instagram visar Steffo upp sitt nya lyxköp, som är en exklusiv penna.

Nu kanske ni undrar hur lyxigt det egentligen är med en penna, men det här är något alldeles extra. Både Nyheter24 och Expressen har rapporterat om att det inte är vilken penna som helst, utan en penna för 70.000 (!) kronor.

Klockor och väskor i all ära, men om man är rik finns det faktiskt mycket annat onödigt man kan lägga pengarna på också. Till exempel en riktigt bra penna! I en tid där många människor verkar föredra att skriva på dator känns det uppfriskande att Steffo investerar i en riktigt dyr penna, som säkert kommer ge honom mycket glädje.

Det är vanligt att kvinnliga influensers och kändisar får kritik för lyxköp (även om min uppfattning är att det blivit mer normaliserat de senaste åren). Mäns lyxköp brukar ofta passera lite mer obemärkt förbi, men Steffos nya penna är onekligen ett bevis på att män också kan lägga ner pengar på dyra accessoarer!

Det återstår att se om Steffo kommer använda sin penna under Nyhetsmorgon-sändningar, eller om han väljer en mer anspråkslös variant på jobbet. Jag själv har en tendens att alltid tappa bort mina pennor, men jag antar att man är lite mer försiktig om de kostar 70.000 kronor!

Janni Delérs styrkebesked efter skilsmässan

av tramsfrans

Förra veckan rapporterade jag om Jon Olsson och Janni Delérs odramatiska skilsmässa! I en gemensam vlogg på Youtube berättade paret om det extremt odramatiska beslutet att de valt att gå skilda vägar, och att det inte föregåtts av någon som helst dramatik över huvud taget.

Vloggen fick naturligtvis många kommentarer, varav många var kritiska till Janni och menade att det verkade som att beslutet inte var särskilt gemensamt eftersom Jon såg ledsen ut i videon.

I ett nytt inlägg på Instagram bemöter nu Janni kritiken, och poängterar återigen hur odramatisk deras skilsmässa har varit, och att beslutet var ytterst gemensamt.

Ibland kan det vara ett tufft jobb att försöka övertyga sina följare, och Janni och Jon har sannerligen inte haft det lätt på sistone. Hur många gånger ska de egentligen behöva skriva att ingenting har hänt över huvud taget! Hur svårt ska det egentligen vara att ha en odramatisk skilsmässa som influencer?

I inlägget skriver Janni att hon och Jon fortsätter träffas ofta, eftersom allt är så odramatiskt. Det är till och med så avslappnad stämning mellan dem att Jon kan filma Janni i badkläder på stranden och regissera hennes reels på Instagram!

Utöver att fota varandra fortsätter paret ha en skämtsam ton med varandra på sociala medier. För några dagar sedan kommenterade till exempel Jon följande på en av Jannis bilder.

En sak är iallafall säker, och det är att Jon och Janni har gott om förebilder i kändis-Sverige om de vill inspireras av andra framgångsrika skilda par! Just den här veckan är det kanske inte så många som vill vara Bingo Rimér och Katrin Zytomierska, men annars har många lyft fram dem som ett föredöme.

Det återstår att se hur många gånger Jon och Janni ska behöva poängtera hur dramafritt de lever nu efter skilsmässan, men de har helt klart behövt ta i från tårna. Vi kan bara hoppas att följarna snart vänjer sig!

Herre på täppan

av tramsfrans

Foto: Linus Hallsenius/Discovery+

Det råder brist på många saker i Sverige just nu, men om det är något som vi har i överflöd så är det tävlingsprogram för kändisar! Snart är det dessutom dags för ett till! I ett pressmeddelande från Discovery+ kan vi läsa följande.

”40 kändisar. 39 galna tävlingar, där det bara en finns en regel: kom inte sist. Just nu spelas Sveriges största kändistävling Herre på täppan in för discovery+ och Kanal 5. Det viktiga är inte att vinna, det viktiga är att inte förlora. I varje deltävling sållas en deltagare ut och får möta programledaren Carina Berg i green room innan det är dags att åka hem. ”

Alla vet att svenska kändisar har stor tävlingsinstinkt. Iallafall när de får fakturera! Skämt åsido kommer man behöva vara tillräckligt bra på väldigt många olika saker för att bli långvarig i programmet. Ett enda misstag kan bli fatalt!

Det verkar inte finnas något pris att vinna utöver äran, men drivet att hålla sig kvar så länge som möjligt kommer troligtvis vara en sporre för många. Deltagare som varit med i andra tävlingsprogram som Fångarna på Fortet, Farmen och Robinson kommer troligtvis ha en fördel, eftersom de är vana med att prestera under press.

När det gäller deltagarlistan till programmet är det snarare lättare att säga vem som inte ska vara med. Listan innehåller naturligtvis klassiska namn som Anna Book, Daniel Paris, Martin Melin, Magnus Hedman och Sandra Dahlberg, blandat med dokusåpakändisar från de senaste säsongerna av Farmen och Robinson.

Jag tänkte först skriva att det är sällan man ser 40 svenska kändisar på en och samma plats, innan jag kom på att det händer flera gånger i veckan på olika event och mingel. Med det sagt tror jag att det kan bli underhållande, och att många kommer vara benägna att ge allt.

Programmet har premiär senare under 2022. Det återstår att se om det blir någon tittarsuccé, men 40 kändisar har iallafall fått en meningsfull sysselsättning i några dagar!

Christoffer Levis bror stoppades från Bachelor

av tramsfrans

Foto: Robert Jadenfeldt, TV4

Ingen kan väl ha missat att årets säsong av Bachelor är igång! En av årets tre (!) bachelors är Christoffer Levi, och det återstår att se hur det kommer gå med hans kärleksresa.

Ett klassiskt inslag i alla Bachelor-säsonger är att familjemedlemmar kommer ner för att ”överraska”, och detta kommer i vanlig ordning att ske senare under säsongen!

I Christoffers fall blir det familjen som kommer ner på besök, men i en intervju med Expressen berättar Christoffers bror (fotbollssspelaren Jonathan Levi) att han stoppades från att resa ner till Kreta av produktionen.

”– Vi hade vår sista allsvenska match för våren 29 maj. Familjens dag hos Christoffer var 28 maj och jag ville komma 30 maj. Jag sa till produktionen: ’Ge mig en frukost med honom bara’ för Christoffer ville ha mig där. Vi har en så bra relation, det har vi alla inom familjen. Men ah, nu fick familjen representera i stället. Jag längtar till avsnittet när min pappa ger Christoffer relationstips i tv.”

Det är inte alla som skulle kunna tänka sig att åka ner till Kreta för att äta frukost och åka hem igen, men för Jonathan var det varit självklart! Skämt åsido är det förståeligt att det inte fanns någon tid för syskonfrukost, med tanke på att Christoffer har fullt upp med att dejta väldigt många kvinnor samtidigt. Försök själv att hitta en lucka när du dejtar väldigt många personer på en och samma gång!

Bachelor är ett bisarrt program redan från början, och familjebesöken brukar ofta lägga till ett nytt lager av galenskap. Familjemedlemmarna ska träffa sina potentiella svärdöttrar och gärna ”grilla” dem lite grann i en intervjusituation, vilket är en märklig sits för samtliga inblandade. Om jag varit Christoffers bror hade jag inte grämt mig allt för mycket över att ha missat den chansen!

Svenska influencers skickas till vildmarken

av tramsfrans

Nu är det dags igen! Ett antal svenska kändisar och influencers ska utsättas för prövningar i vildmarken! Den här gången är det lite oklart exakt vad som ska hända, men Margaux Dietz, Karl Fredrik från Österlen, Andra Farhad, Emil Henrohn och Carl Hedin har begett sig ut i skogen för någon typ av tävling som kommer filmas.

Gänget lämnade Stockholm under eftermiddagen igår, och från och med idag ska de vara isolerade i skogen utan några som helst bekvämligheter!

Att överleva i skogen kan vara lättare sagt än gjort, men det återstår att se hur tuffa prövningar det faktiskt kommer bli. Inte ens deltagarna själva verkar ha koll på vad de gett sig in på, och enligt Andra Farhad har de inte fått någon mer information än att de ska vara i skogen flera dagar och vandra ”ganska långt i fruktansvärd terräng”.

Alltihop ska iallafall filmas, så ingen av dem är ute förgäves i naturen! Vad är poängen med att vara i skogen om ingen kan se det?

Skämt åsido så är hösten en klassisk tid för skogsliv, men att vara där i tre dygn och sova utomhus låter aningen kallt. Sommaren är helt klart över, och nätterna kan bli kalla.

För en tid sedan rapporterade jag om att tio svenska influencers skulle bestiga Kebnekaise tillsammans. En bestigning av Kebnekaise klarar man av på en dag, medan några dygn i skogen utan mat är en helt annan typ av utmaning. Spontant låter det kanske tuffare att bestiga Kebnekaise, men tre dygn i skogen är troligtvis mer påfrestande.

Det är iallafall tur att våra influencers inte är ensamma, och att de har varandra som sällskap under denna tuffa prövning. Om jag förstått det hela rätt verkar de också vara konkurrenter i olika tävlingar, så det återstår att se hur stämningen kommer utvecklas. På måndag vet vi om alla har klarat sig!

Steffo Törnquist attackerad av and

av tramsfrans

Släpp allt du har, en svensk kändis är inblandad i en jaktolycka! Kändisen det handlar om är Steffo Törnquist, och den dramatiska händelsen inträffade tidigare i veckan i samband med en andjakt. Efter en ansträngande arbetsvecka med maratonsändningar om valet gav sig Steffo ut i skogen för att skjuta djur, men den lugna jaktdagen tog tyvärr en oväntad vändning.

På Instagram berättar Steffo själv om det dramatiska men aningen dråpliga händelseförloppet, som lett till synliga skador på näsan.

Steffo har alltså blivit attackerad av en and, som utan förvarning föll ner från himlen! Det där med utan förvarning kan i och för sig diskuteras, med tanke på att Steffo faktiskt var den som började.

För mig som inte är någon jägare är det svårt att relatera till hur det skulle kännas att träffas av en nyskjuten and i ansiktet. Min gissning är att det gör rätt ont med tanke på att den hinner få upp fart från hög höjd. Den väger visserligen inte så mycket, men gravitationen gör säkert sitt. Steffos blodiga sår på näsan vittnar om en rejäl smäll, och att det måste ha varit en tuff konfrontation.

Det är alltid obehagligt med saker som ramlar ner från himlen, oavsett om man själv har skjutit dem eller inte. Det är dock svårt att komma ifrån att den som det är mest synd om i den här historien är anden, som tyvärr inte längre finns med oss.

I Steffos kommentarsfält har många konstaterat att karma ibland kan slå till direkt, men den mest träffsäkra kommentaren jag kunde hitta var ”öga för öga, and för and”. Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!

Jon Olsson och Janni Delérs skilsmässovlogg

av tramsfrans

För några veckor sedan kom beskedet att Jon Olsson och Janni Delér bestämt sig för att gå skilda vägar! På vanligt influencermanér kommunicerades nyheten ut i ett gemensamt inlägg på Instagram, där paret skrev att de vuxit ifrån varandra och att det absolut inte finns någon anledning att spekulera. Inlägget var fullt med lyckliga parbilder, för att poängtera hur bra de haft under 11 år.

Efter några veckors tystnad har paret nu spelat in en gemensam vlogg på stranden, där de återigen poängterar hur extremt gemensamt deras beslut var.

I vloggen säger paret att absolut ingenting har hänt. Inget drama, och ingen har gjort något fel över huvud taget! Janni säger att de aldrig varit paret som gillat att bråka med varandra (till skillnad från andra?), men att det stundtals varit dålig energi i relationen. Utöver detta har paret även upptäckt olikheter hos varandra som de inte kan leva med, men det är inget mer dramatiskt än så!

För en tid sedan köpte paret en tomt i Stockholms skärgård, men i vloggen kommer Jon med ett lugnande besked. Tomten är så stor att de kommer kunna bygga ett varsitt hus bredvid varandra, så att de alltid kan vara nära exet!

I vloggen bemöter också Janni kommentarerna från oroade fans som undrar hur hon kommer klara sig ekonomiskt efter skilsmässan. Jon och Janni meddelar gemensamt att det inte kommer vara några problem, och att inget fan behöver ligga sömnlöst. Puh!

Videon var 11 minuter lång, men de sista tre minuterna består av throwbacks till när paret var lyckliga tillsammans. Allt för att skapa en peppig skilsmässovlogg med riktigt bra vibes!

I en story på Instagram från igår kväll skriver dock Jon att han är besviken på folks reaktioner på vloggen. Folk har inte varit tillräckligt positiva angående att de ska skiljas, och tagit sig friheter att dra slutsatser från vloggen.

Foto: Instagram

Skrev Jon precis den längsta meningen genom tiderna? Skämt åsido är det förståeligt att det aldrig är roligt med främlingar som spekulerar om ens privatliv, men om man är en influencer som genomgår en omvälvande livshändelse är det lite av ett nödvändigt ont. Jag har inte tagit del av alla tusentals kommentarer som videon har i skrivande stund, men enligt vad jag kan se vid en första anblick verkar de flesta vara stöttande och fyllda med medkänsla.

Nu fortsätter Jon och Jannis peppiga skilsmässa, och vi kan bara hoppas att deras följare skärper till sig och skaffar en bättre attityd.

Sida 1 av 191
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB