Viktor Frisks vardagsinsikt

av tramsfrans

Livet är inte dagarna som passerar, utan dagarna vi minns! Citatet kommer från en känd reklamfilm från 2012 för ett resebolag med Mads Mikkelsen, men är ständigt aktuellt! En svensk kändis som däremot insett det motsatta är Viktor Frisk, som berättar att vardagslivet har börjat fylla en viktig funktion i hans liv.

Att ta avstånd från sociala medier på sociala medier är en klassiker, och en uråldrig favoritsysselsättning bland kändisar. Vad är poängen med att ta avstånd från sociala medier om man inte kan berätta om det på sociala medier! Så sent som förra året berättade Viktor Frisk att han var en av hjärnorna bakom den nya sociala medier-plattformen Moli, men det engagemanget verkar vara avslutat nu när fullt fokus ligger på vardagsliv.

Viktor har även lagt ut en story på Instagram, där han skriver följande.

”Vardagsliv har blivit en så stor del av mitt liv. Och det känns så enkelt och gött” 

Man kan inte låta bli att fundera över vad Viktor har gjort innan om det är först nu som ”vardagsliv” har blivit en stor del av hans liv! Vad som räknas som vardagsliv kan såklart variera, och det blir nästan en filosofisk fråga att försöka reda ut vad som egentligen räknas som vardag och inte. De flesta kan nog komma överens om att vardagen är merparten av livet, och även om man inte lever ett klassiskt nio till fem-liv så har väl ändå de flesta någon typ av vardag? Jag brukar ofta raljera över kändislivets prövningar, men kändisar upplever också vardagar!

När det gäller framtiden så hintar Viktor Frisk i inlägget om ett spännande besked som han och pojkvännen Andreas ska dela med sig av på sociala medier inom kort, och att han ser fram emot följarnas reaktioner. Helt bortkopplad från sociala medier verkar han alltså inte vara, och det tycker jag är positivt!

Över Atlanten 2022

av tramsfrans

Foto: Discovery+

Släpp allt du har! Nu står det klart vilka svenska kändisar som ska korsa världshavet i den nya säsongen av ”Över Atlanten” på Discovery+! Casper Janebrink, Ann Wilson, Loreen, Erik Ekstrand, Linus Wahlgren och Kenneth Andersson ska ge sig på den tuffa seglatsen, och i vanlig ordning så utlovas det att programmet kommer vara tuffare än någonsin! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och den här gången ska besättningen segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre och det finns ingen kock, vilket ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning.”

18 dagar utan kock kan bli en prövning för vilken kändis som helst, och det blir inte bättre av att befinna sig till havs! Skämt åsido så verkar det alltså som att Discovery+ verkar ha tyckt att deltagarna haft det lite för bra de senaste säsongerna, och bestämt sig för att testa en mindre båt den här gången. Det återstår att se hur det blir med surfpotten, efter Markoolios dråpliga misstag under förra säsongen då han ringde sin mamma för 50.000 kronor.

Casper Janebrink är dock vid gott mod innan avresa, och förväntar sig mycket skratt och gott tjötande!

”Jag är så taggad på denna resa, jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet”, säger Casper Janebrink i ett pressmeddelande från Discovery.”

Årets deltagare är minst sagt en eklektisk blandning, och min spaning är att Casper Janebrink kommer behöva ta en hel del socialt ansvar. När Casper var med några dagar i Så mycket bättre 2021 så höjdes stämningen direkt efter att han checkat in, och jag gissar att det kommer bli likadant den här gången. Vi kan bara hoppas att de övriga deltagarna uppskattar göteborgsvitsar!

Persbrandt och Lundell drabbade av elräkning

av tramsfrans

Foto: Jonas Ekströmer, TT

Många har på sistone drabbats av höga elräkningar, och svenska kändisar är inget undantag. I många fall så är de en särskilt utsatt grupp, eftersom de tenderar att bo väldigt stort och därmed har större elbehov. Detta resulterar i saftiga elräkningar, och att många har behövt betala mycket mer än normalt.

Ett kändispar som har drabbats är Sanna Lundell och Mikael Persbrandt, som bor på en hästgård utanför Stockholm. Expressen har lyssnat på det senaste avsnittet av Sannas och Ann Söderlunds podcast ”Inte din morsa”, där Sanna berättar att den senaste elräkningen slutade på 44.000 kronor för december.

”– Då vill jag förtydliga för er som lyssnar, ja vi bor på en gård med 45 hektar och har stall och verkstadsutrymmen, men inte i någon överdrift. Jag törs inte tänka på de som har ett ridhus som de lyser upp, eller en ladugård full med mjölkkor som ska mjölkas med elektronisk apparatur.”

Det har skrivits många artiklar om personer som drabbats av de höga elpriserna, och om man bor på en gård så är man naturligtvis extra drabbad eftersom ytorna är betydligt större än i en vanlig villa. Sanna väljer dock att vara optimist angående hushållets situation, och tänker på de som har ännu större energibehov.

”– Vi har en bergvärmepanna som värmer upp vårt hus, vi har ganska låg elförbrukning för att vara en så stor gård. Det handlar om de skenande elpriserna som är mer än sex gånger så höga som normalt på vissa håll.”

Den som väntar på lägre elpriser kommer troligtvis att få vänta ett tag till! I väntan på bättre tider så finns det inte många andra alternativ än att betala. Eftersom jag är en lösningsorienterad person så har jag funderat på vem som brukar hjälpa desperata bönder rent allmänt, men det här kan nog inte ens Linda Lindorff lösa.

Jocke och Jonna upptaxeras av Skatteverket

av tramsfrans

Foto: TT

Det har aldrig varit särskilt lätt att vara influencer. Iallafall om man frågar influencers själva! Eftersom yrket fortfarande är relativt nytt så råder det fortfarande en stor okunskap i samhället om vad de egentligen håller på med, vilket kan ställa till med en hel del problem.

Häromdagen stod det klart att Jocke och Jonna Lundell upptaxeras med 400.000 kronor av Skatteverket, eftersom de har olika åsikter om vad som är giltiga skatteavdrag. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Paret hade velat dra av chartertrippen till Kreta som arbetsresa, inklusive hyrbil, och utflykt på piratbåt. Jocke och Jonna har också fått avslag på bilförmåner efter privata resor med lyxbilar, något som nyhetsbyrån Siren var först att rapportera om.”

En stor del av influenceryrket går ut på att visa upp vilket härligt liv man har, men det verkar inte vara något som Skatteverket har velat lyssna på eftersom de menar att de rör sig om privata omkostnader. I brevväxlingarna mellan familjen Lundell och Skatteverket kan man läsa följande information.

”Den produkt som bolaget säljer är dokumentationen av företrädarnas eget liv och leverne. Gränsdragningen mellan vad som utgör den enskildes privata levnadsomkostnader och vad som utgör bolagets förvärvade rekvisita i den produktion som dokumenterar den enskildes liv, är av naturliga skäl inte enkel att göra för en utomstående betraktare”

En generell reflektion från mig är att många influencers själva verkar ha svårt att göra gränsdragningar mellan arbete och privatliv, och att gränsen många gånger är utsuddad. Nu pratar jag inte bara om Jocke och Jonna, utan rent allmänt. Om inte ens influencers själva är helt säkra på var gränsen går så kommer det i princip att vara omöjligt för Skatteverket att förstå. Detta gäller även om man skickar iväg medarbetare på influencerutbildning.

Man kan säga mycket om svensk skattelagstiftning, men den är absolut inte anpassad för influencerverksamhet. Den kommer med största sannolikhet inte att ändras heller, eftersom influencers fortfarande är en relativt liten skara. Det mesta talar för att influencers kommer fortsätta hamna i kläm under många taxeringsår framöver!

SVT:s arenakamp inför Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Igår kom det ytterst väntade beskedet att SVT ställer in årets melodifestivalturné. Beskedet kom troligtvis inte som en chock för den som har följt nyheterna under de senaste 1-2 månaderna, men några som däremot verkar ha blivit uppriktigt förvånade är SVT själva!

Enligt uppgifter till Aftonbladet Nöje så var det först i måndags som SVT började leta efter en arena i Stockholm.

”– Alla planer från SVT:s sida har hela hösten bara inneburit olika varianter av Melodifestivalen på turné. Med fullsatt publik eller med olika typer av publikrestriktioner, säger en person med god insyn.”

Det är förståeligt att man utgick från att det skulle bli en arenaturné om man tänker på hur läget såg ut tidigt i höstas, men sedan dess har rapporter om ökad smittspridning och skärpta restriktioner avlöst varandra.

Att SVT, Live Nation och All Things Live valt att vara optimistiska är dock inte konstigt. Särskilt inte om man tänker på höstens tillkännagivanden om att vaccinpass var vägen ut ur pandemin! Så sent som för någon månad sedan konstaterade både regeringen och Folkhälsomyndigheten att vaccinpass var en passande åtgärd för stora evenemang på arenor, bara för att ändra sig kort efteråt.

I dagsläget så är det alltså oklart var Melodifestivalen ska äga rum någonstans, med exakt tre veckor kvar till premiären. Live Nations marknadsansvariga är dock alltjämt positiv, och tror på en final i Friends Arena!

”I dagsläget vill vi inte utesluta att finalen kommer kunna genomföras enligt plan. Därför väljer vi att avvakta tills vi vet mer om hur eventuella restriktioner kommer se ut i mars. Biljettköpare kommer informeras i god tid innan”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.”

Med tanke på att regeringen brukar införa och förlänga restriktioner med två dagars varsel så ska det bli intressant att se hur det går att informera biljettköpare i god tid innan! Framförhållning har inte direkt varit en paradgren när det kommer till beslutsfattande under de senaste två åren.

För att avsluta på ett positivt sätt så tror jag dock att SVT kommer lyckas med att hitta en arena. Eftersom alla andra inbokade evenemang redan har blivit inställda så borde det rimligtvis gå att lösa. Fortsättning följer!

Läckberg och Sköld flyttar tillbaka till Enskede

av tramsfrans

Foto: Karin Törnblom

Förra året var ett händelserikt år! Iallafall när det kommer till Camilla Läckbergs boendesituation! Året började med att Camilla gav Simon Sköld 1% av lägenheten de bor i på Södermalm, och några månader senare så stod deras nya hem Villa Lumos klart i all sin prakt ute på Tyresö. I höstas kom beskedet att Läckberg och Sköld skulle sälja lägenheten på Södermalm för nya äventyr, och idag kom ett nytt flyttbesked.

På Instagram berättar Läckberg och Sköld att lägenheten på Södermalm är såld, och att de ska återvända till Enskede där de bodde tidigare.

Olyckskorpar har som vanligt kraxat om skilsmässa, men detta dementeras starkt av Läckberg med kraftfulla emojis.

Anledningarna till flytten är förståeliga, och särskilt eftersom paret kommer slippa göra den tuffa resan mellan Södermalm och Tyresö. Nu kortas avståndet till Villa Lumos från 28 kilometer till 24 kilometer, vilket kommer innebära en stor tidsvinst och underlätta livspusslet. Att köpa ett nytt hus för att komma närmare sitt andra hus är få förunnat, men om jag hade haft samma ekonomiska förutsättningar så hade jag gjort likadant!

Huset i Enskede ser ut att vara lite mer blygsamt än Villa Lumos, men med det sagt så är Enskede ett av de dyraste villaområdena i Stockholm. Det är i skrivande stund oklart om huset i Enskede kommer att få en egen logga som Villa Lumos, men jag håller tummarna.

Nu återstår det att se vad som händer med Simons 1%- andel i lägenheten som är såld. Utropspriset var 40 miljoner, vilket borde innebära att det handlar om en summa på runt 400.000 kronor. Huset i Enskede kostar med all sannolikhet betydligt mindre än 40 miljoner, vilket borde innebära att Simon får möjlighet att äga mer än 1 procent av deras nya hem. Bostadskarriären går framåt med stormsteg!

Nya, romantiska Farmen

av tramsfrans

Foto: TV4

Farmen är tillbaka med en ny säsong, och det mesta är sig likt på gården. En av deltagarna högg sig själv med en yxa redan första dagen och fick uppsöka vård, medan andra deltagare härjar nere i jordkällaren och äter upp maten i hemlighet. Som om inte det var tillräckligt så verkar det vara mer mygg än någonsin i Småland!

Farmen har visserligen blivit lyxigare de senaste åren, men i det stora hela så är tillvaron fortfarande miserabel!

Något som däremot inte är sig likt är att Farmen verkar vara mer romantiskt än någonsin? Det har inte ens gått en vecka, och Izabella och Levin har redan sagt i synkar att de gillar varandra. Det är flirtig stämning på gården, och kärlek i luften! Som om inte det var tillräckligt så har även Alexander berättat att han och Victoria hånglade under inspelningen. I en intervju med Hänt säger Alexander följande.

”–Men en sak som hände i programmet när kamerorna inte var där var att vi faktiskt hånglade med varandra, men det var fortfarande på en vänskaplig nivå men jag ville känna av om hon var bra på att kyssas, och det var hon”

Ett hångel på en vänskaplig nivå! Rent generellt så brukar inte kompisar hångla med varandra, men om man är på Farmen så förstår jag att man kan bli uttråkad och gör vad man kan för att få tiden att gå.

Med det sagt så känns inte Farmen som det mest romantiska programmet man kan vara med i. Tvål är en lyx, alla har samma kläder på sig hela sommaren, och det råder stor brist på mousserande vin. Man kan säga mycket om det svenska bondesamhället på 1800-talet, men det var aldrig särskilt sexigt. Med tanke på förutsättningarna så är det ändå imponerande att så många deltagare verkar ha fattat tycke för varandra!

Jag ser fram emot att följa nya, sexiga Farmen och hoppas på ännu fler kärlekshistorier den kommande säsongen. För några år sedan sände TV4 ”Robinson Love Edition” där alla deltagare var singlar mellan 20-40 år gamla. Kanske är det dags att prova ett liknande koncept för Farmen nästa år!

Svenska Powerkvinnor gör comeback

av tramsfrans

Foto: Johnny Wohlin, Nent

Nu var det längesedan man hörde en god nyhet, men idag kan jag äntligen rapportera något positivt! Viaplay har släppt ett datum för när Svenska Powerkvinnor gör comeback i rutan igen, och det är mindre än en månad kvar!

Den 8 februari får vi återigen träffa våra powerkvinnor, och min gissning är att det mesta kommer vara sig likt första säsongen. Kanske främst för att de inte har spelat in något nytt material under hösten, och att det rent inspelningsmässigt inte har gått någon tid mellan den första och andra säsongen. Första säsongen innehöll bara 6 avsnitt och hann knappt börja innan den var över, och det kändes lite grann som att man kapade mitt i utan någon logik.

I en teaser som Camilla Läckberg publicerat på Instagram så får vi se ett antal sneak peeks från den kommande säsongen. Alla powerkvinnor samlas för en spadag, Keyyo förbereder en picknick, Camilla Läckberg ska inspektera hantverkarnas jobb på Villa Lumos, och vi får äntligen se Antonija Mandirs låtsasbröllop! Inte en lugn stund alltså!

2022 har hittills känts som en repris av 2020 och 2021, och det återstår att se om debatten om vem som egentligen är en powerkvinna också kommer gå i repris under våren! Senast så bemötte Läckberg kritiken med att det är tröttsamt att kvinnor ställer andra kvinnor mot varandra, och att det aldrig hade blivit en debatt om TV3 gjort ett program som handlade om powermän.

Personligen så ser jag iallafall fram emot den nya säsongen, och kommer självklart att recensera premiäravsnittet när det är dags! Det ska bli intressant att se om det blir en tredje säsong med nyfilmat material, men spontant så känns det inte som att någon av powerkvinnorna kommer hinna med ännu ett åtagande i sina minutscheman.

Pernilla Wahlgrens telefonsamtal med kulturministern

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Släpp allt du har, en minister har varit i kontakt med en medlem av familjen Wahlgren! Under gårdagskvällen blev Pernilla Wahlgren uppringd av kulturministern Jeanette Gustafsdotter, efter att ha klagat på Instagram över de nya restriktionerna.

Aftonbladet Nöje har pratat med Pernilla, som säger att hon blev uppringd efter att hon delat en väns inlägg som frågade var kulturministern var någonstans.

”– Hon sa att hon vill visa att hon tar det här på största allvar och att hon precis har börjat på sitt jobb, men att hon kommer att göra allt hon kan för att alla privatteatrar och produktionsbolag ska få bidrag. För det är det som det handlar om nu, för de privata bolagen går på knäna och får de inte bidrag kommer de att gå i konkurs. Då försvinner en stor del av underhållningsbranschen i Sverige, vilket vore otroligt tråkigt. Jag pratar verkligen inte bara för mig själv och är absolut inte värst drabbad, utan jag försöker att prata om och lyfta det här för alla i vår bransch.” 

Kulturministern kommer få en stressig tid framöver om hon personligen ska ringa upp alla artister och kulturpersonligheter som klagar på restriktioner, men nu är iallafall samtalet till Pernilla Wahlgren avklarat! För övrigt så tillträdde kulturministern i slutet av november, och frågan är hur länge man kan dra ett ”ny på jobbet”-kort som minister inom ett område som befunnit sig i djup kris de senaste två åren?

Pernilla är dock imponerad över handlingskraften, och säger att hon uppskattar samtalet.

”– Jag tycker att det var otroligt fint, jag blir otroligt förvånad men framför allt imponerad över att kulturministern tar sig den tiden. Det enda vi kan hoppas på är att vi har en kulturminister som är på vår sida och som förstår allvaret och förstår att de här bidragen som har kommit in hittills inte har räckt.” 

Nu återstår det att se om kulturministerns samtal kommer att förändra situationen, och om sedelpressarna kommer att sättas igång! Min personliga gissning är nej, eftersom det inte är kulturministern som bestämmer över alla miljoner själv. Hon är trots allt fortfarande ny på jobbet!

Att involvera familjen Wahlgren har dock varit ett av regeringens mest kraftfulla verktyg under pandemin för att signalera allvar. 2020 fördömde till exempel Morgan Johansson att Bianca Ingrosso haft mage att besöka en restaurang i Båstad! Den här gången så vill dock regeringen visa sitt stöd för Pernilla, vilket verkar ha lyckats.

Nu under de närmaste dagarna väntar troligtvis fler samtal. Om kulturministern planerar att ringa upp Jonas Gardell så önskar jag henne ett stort lycka till!

Fråga doktorn drabbat av covid-19

av tramsfrans

Igår rapporterade jag att Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso fått covid-19, och isolerat sig tillsammans hemma hos Pernilla på Lidingö. Många kändisar och medarbetare i stora tv-produktioner har drabbats av sjukdomen, och nu kommer ytterligare ett ödesbesked.

Foto: SVT

Dagens planerade premiär av Fråga doktorn på SVT är uppskjuten, på grund av att båda programledarna testat positivt. I ett pressmeddelande från SVT kan vi läsa följande.

”- Båda mår efter omständigheterna okej, men de behöver av förklarliga skäl sätta sig själva i karantän. Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på premiären men det viktiga är att Sofia och Karin får bli friska och inte bidrar till att sprida smittan vidare, säger projektledare Maria Höglund.”

Istället för en rykande färsk premiär så kommer ett temaavsnitt om sex och samlevnad från september att sändas istället. Ska man sända en repris så ska man välja något som engagerar!

Skämt åsido så är jag faktiskt oroad över hur det ska gå för alla stora, kommande tv-produktioner i närtid. Jag tänker kanske först och främst på Melodifestivalen, som har planerad premiär om mindre än en månad. Förutom det akuta problemet med restriktioner på obestämd framtid som innebär att SVT får ta in 20-30% av publikkapaciteten på alla arenor så kommer även problemen med eventuell smitta bland artister och personal.

Förra året meddelade SVT glatt att de inte skulle ”masstesta i blindo och se vad vi får träff på”, och istället arbeta förebyggande med avstånd och handsprit. Det ska bli intressant att höra vilken strategi de kommer välja i årets Melodifestival! Min gissning och förhoppning är att de kommer ta sitt förnuft till fånga och erkänna att testning kanske inte är en så dum idé trots allt.

Nu önskar jag Fråga doktorns programledare ett snabbt tillfrisknande, och hoppas att SVT gör upp krisplaner för om fler tv-program drabbas. En repris av Fråga doktorn är inte hela världen, men det blir inte lika roligt med en repriserad Melodifestival om några veckor.

Sida 1 av 171
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB