Startsida / Inlägg

Tio influencers bestiger Kebnekaise

av tramsfrans

Foto: TV4

Släpp allt du har, nu ska svenska kändisar ge sig ut i vildmarken igen! Den här gången handlar det om bergsbestigning, och berget som ska bestigas är Sveriges högsta. Jag pratar naturligtvis om Kebnekaise!

Den erfarna bergsbestigaren Emma Svensson ska tillsammans med influencers som Alice Stenlöf, Kakan Hermansson, Happy Jankell och Angelica Blick ta sig hela vägen upp till toppen. Emma och Alice gästade Nyhetsmorgon imorse för att berätta om det stora äventyret, som ska äga rum senare i höst.

Kebnekaise ligger knappt 2100 meter över havet, men bergsbestigningen börjar vid den första stationen på 700 meters höjd. Därefter ska kändisarna ta sig nästan 1400 meter upp, med enbart korta vilopauser på 5 minuter per timme eftersom allt ska ske på en och samma dag. Under vissa partier av bestigningen behöver man ha hjälm på sig eftersom stenar kan falla ner från berget och innebära livsfara, vilket Alice Stenlöf fick veta först i Nyhetsmorgon-intervjun.

Jag är full av beundran inför alla som bestiger berg, och det ska bli spännande att följa resan. Alla inblandade kommer såklart ha fullt upp med att bestiga berget, men min gissning är att det ändå kommer bli en av de mest dokumenterade bestigningarna av Kebnekaise någonsin. Jag har försökt hitta en fullständig lista på vilka 10 personer som är med på expeditionen, men de namn som nämndes i Nyhetsmorgon är influencers allihopa.

Nu kan vi bara hoppas att det kommer finnas gott om tid på toppen för att ta bilder. En och annan reel på Instagram kommer garanterat läggas ut!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB