Startsida / Inlägg

Alexandra Nilsson och Dessie i ny dokumentär på SVT

av tramsfrans

Foto: YouTube

Alla som läste bloggar under tidigt 00-tal vet att det sällan innebar någon tråkig stund! Bloggbråk var vanliga, och många bloggare gjorde sitt bästa för att vara så otrevliga och konfrontativa som möjligt för att nå ut genom bruset och få många bloggläsare.

Två av epokens allra mest tongivande profiler var Alexandra Nilsson (som på den tiden kallade sig själv för Kissie), och Desirée ”Dessie” Nilsson. Alexandra tog farväl till sitt gamla smeknamn för flera år sedan, och Dessie arbetar idag som mäklare.

I ett ny dokumentär på SVT (som Bloggbevakning var först med att rapportera om) så ska Kissie och Dessie träffas för att diskutera vad som egentligen hände under de märkliga bloggåren. I en vlogg säger Alexandra att hon haft två inspelningsdagar med SVT, och att Dessie också varit med under en av dagarna.

”Idag har Dessie varit med och pratat om den gamla härliga bloggtiden. Det har varit väldigt roligt, nästan ännu roligare om vi inte hade umgåtts privat, för det gör vi ju.”

Man kan kanske inte kalla det för återförening med tanke på att de redan umgås, men för tittarna och gamla bloggläsare kommer det troligtvis att kännas nostalgiskt att se två av 00-talets största bloggprofiler i ett civiliserat samtal om vad som egentligen hände!

Idag räcker det inte att vara frispråkig och högljudd för att nå genom bruset, eftersom det finns så många personer som redan slåss om utrymme på internet. Det var troligtvis lite enklare att göra sig ett namn 2008, när folk inte var lika vana med internetbråk och dispyter. Med det sagt så tror jag inte att någon längtar tillbaka till den tiden, och troligtvis inte Alexandra och Dessie heller. Det får vi förhoppningsvis veta mer om i dokumentären!

Enligt Alexandra så ska dokumentären släppas i mitten av juni, och jag tycker det ska bli spännande att se det färdiga resultatet. Min stora dröm är att SVT gör ett ”Stjärnorna på slottet”-format och bjuder in ännu fler gamla bloggare som Isabella Löwengrip och Paow, men det är troligtvis för mycket begärt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB