Startsida / Inlägg

Anna Books arbetsbesked

av tramsfrans

Foto: Sofia Nahringbauer

Listan kan göras lång på svenska artister som behövt se sig om efter andra uppdrag under pandemin! Linda Bengtzing gav sig in i cateringbranschen, Kalle Moraeus sadlade om till kock, och Fadde Darwich började köra sjuktransporter.

En svensk artist som haft svårt att hitta något annat jobb är Anna Book. I en intervju med Expressen berättar Anna att hon har försökt, men att ingen tar hennes ansökningar på allvar.

”– Jag vill jobba och försörja mig, men saken är den att folk har trott att jag skämtat, det är svårt att bli tagen på allvar”

Anna Book är redo för arbetsmarknaden, men arbetsmarknaden verkar dessvärre inte vara redo för Anna Book. Här tror jag faktiskt att Anna Book har satt fingret på något viktigt. Många verkar fortfarande ha uppfattningen att kändisskap är synonymt med pengar och att ha gott ställt, vilket inte kunde vara mer fel. Tvärtom! Får man in en jobbansökan från en svensk kändis så kan man anta att det inte är ett skämt, eftersom de också behöver försörja sig.

Många över 50 kan vittna om att det är svårt att hitta ett nytt jobb, och det verkar tyvärr inte vara lättare om man är kändis. I första hand så vill dock Anna fortsätta jobba som artist, och säger till Expressen att hon gärna skulle vara med i Melodifestivalen en gång till.

”– Mello är alltid en sån grej som hade varit jätteroligt, säger Anna Book och fortsätter. 

– Jag är ju bara 51 år, så det ska väl inte vara någon omöjlighet för mig att i framtiden göra Melodifestivalen om det finns någon som vill jobba med mig, säger hon”

Att Anna Book gärna skulle vara med i Melodifestivalen är knappast någon hemlighet. Efter att Anna blev diskad från tävlingen 2016 så hävdade Anna att hon blivit lovad av Christer Björkman att få tävla året efter, men nu har sex år passerat utan någon medverkan. Min förhoppning är att Anna snart ska få sjunga igen och ta revansch för diskningen. Christer Björkman har visserligen lämnat Melodifestivalen, men med tanke på att det finns 28 platser varje år så borde det inte vara omöjligt att lösa en ny medverkan. Ett bra första steg är att skicka in en låt, vilket jag hoppas kommer hända nästa år!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB