Startsida / Inlägg

SVT:s arenakamp inför Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Igår kom det ytterst väntade beskedet att SVT ställer in årets melodifestivalturné. Beskedet kom troligtvis inte som en chock för den som har följt nyheterna under de senaste 1-2 månaderna, men några som däremot verkar ha blivit uppriktigt förvånade är SVT själva!

Enligt uppgifter till Aftonbladet Nöje så var det först i måndags som SVT började leta efter en arena i Stockholm.

”– Alla planer från SVT:s sida har hela hösten bara inneburit olika varianter av Melodifestivalen på turné. Med fullsatt publik eller med olika typer av publikrestriktioner, säger en person med god insyn.”

Det är förståeligt att man utgick från att det skulle bli en arenaturné om man tänker på hur läget såg ut tidigt i höstas, men sedan dess har rapporter om ökad smittspridning och skärpta restriktioner avlöst varandra.

Att SVT, Live Nation och All Things Live valt att vara optimistiska är dock inte konstigt. Särskilt inte om man tänker på höstens tillkännagivanden om att vaccinpass var vägen ut ur pandemin! Så sent som för någon månad sedan konstaterade både regeringen och Folkhälsomyndigheten att vaccinpass var en passande åtgärd för stora evenemang på arenor, bara för att ändra sig kort efteråt.

I dagsläget så är det alltså oklart var Melodifestivalen ska äga rum någonstans, med exakt tre veckor kvar till premiären. Live Nations marknadsansvariga är dock alltjämt positiv, och tror på en final i Friends Arena!

”I dagsläget vill vi inte utesluta att finalen kommer kunna genomföras enligt plan. Därför väljer vi att avvakta tills vi vet mer om hur eventuella restriktioner kommer se ut i mars. Biljettköpare kommer informeras i god tid innan”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.”

Med tanke på att regeringen brukar införa och förlänga restriktioner med två dagars varsel så ska det bli intressant att se hur det går att informera biljettköpare i god tid innan! Framförhållning har inte direkt varit en paradgren när det kommer till beslutsfattande under de senaste två åren.

För att avsluta på ett positivt sätt så tror jag dock att SVT kommer lyckas med att hitta en arena. Eftersom alla andra inbokade evenemang redan har blivit inställda så borde det rimligtvis gå att lösa. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB