Startsida / Inlägg

Sexy hands

av tramsfrans

Foto: Henrik Norrthon, SVT

Släpp allt du har, det finns ett nytt dejtingprogram på SVT! Många har genom åren kritiserat SVT för att de över huvud taget ägnar sig åt dejtingprogram och annan lättsam underhållning, och menat att de borde ägna sig åt viktigare saker istället. I det nya dejtingprogrammet ”Sexy hands” så kombineras dock dejting-tv med public service-uppdraget på ett nytt sätt, eftersom merparten av programmet är på teckenspråk.

Foto: SVT

Premissen för programmet är att en person som talar teckenspråk står bakom ett draperi med tre stycken hål. I dessa hål så sticker tre potentiella dejtingkandidater in sina händer, för att personen ska känna efter om det finns någon attraktion baserat på hur deras händer känns.

Därefter så får personen bedöma vems händer hen gillar mest, och utifrån det välja om en potentiell dejt ska äga rum på en korvkiosk, kvarterskrog eller lyxrestaurang. ”Vad fan, hur ska jag kunna bedöma det efter att bara ha känt på deras händer?” var killens reaktion, och jag är benägen att hålla med. Har man inte välklippta naglar och återfuktade händer så blir man inte långvarig i programmet!

Foto: SVT

Efter att valet är gjort så väntar en grillning med ytliga frågor, där personerna fortfarande inte får se vem som befinner sig på den andra sidan av draperiet. De potentiella dejtkandidaterna har dessutom fått ta med sig varsitt personligt föremål, som den andra personen får känna på och försöka gissa vad det är. Därefter så är det dags för ett val där en person tvingas lämna, och det är först när man har valt bort en person som man får se hur den ser ut. Till sist så återstår bara en deltagare, och då får båda äntligen se vem de ska gå på dejt med!

Något som är tråkigt med ”Sexy hands är att man inte får se någonting från den faktiska dejten? Avsnittet slutar precis när det roliga är tänkt att börja, och det enda vi får se är en bild på deltagarna på restaurangen och en kort informationstext om att det var en trevlig dejt men att killen träffade en annan tjej efteråt.

Jag ger SVT pluspoäng för att de tänkt utanför boxen, men programmet blir aldrig särskilt sexy. Mitt förslag är därför att döpa om programmet från ”Sexy hands” till enbart ”Hands”, eftersom det inte fanns några spår av sexig stämning eller romantik i det första avsnittet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB