Startsida / Inlägg

Meja i elsparkcykel-olycka

av tramsfrans

Foto: Christine Olsson/TT

Ingen kan väl ha missat utvecklingen med elsparkcyklar i Stockholm! Vart man än vänder sig på gator och torg så finns det alltid en elsparkcykel att låsa upp, för att möjliggöra en snabb transport. Dessutom så slipper man röra sig i onödan, vilket har visat sig vara väldigt uppskattat!

Det har rapporterats mycket om olyckor kopplat till elsparkcykelanvändning, och svenska kändisar finns med på listan över de som har drabbats. Lucas Simonsson skadade sig redan 2019, och i somras berättade Sean Banan att han bröt både revben och fot i en olycka.

Nu har ytterligare en svensk kändis fallit offer för elsparkcyklar och skadat sig på en Voi. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Det var i onsdags som artisten Meja var ute och åkte elsparkcykel. Plötsligt var olyckan framme och hon ramlade och gjorde sig rejält illa.

På Facebook skriver hon ’Nu var det min tur att vurpa på Voi. Det kunde ha gått riktigt åt helvete’ under bilder på där hon bland annat går med kryckor.”

Meja fördes till sjukhus i ambulans, men skriver till Aftonbladet att hon hade änglavakt eftersom hon inte bröt något. Nu meddelar Meja att Voi-appen är borttagen på hennes telefon, och att hon hädanefter ska cykla och promenera.

”– När jag låg där i en korridor på en bår och väntade på läkaren tog jag bort appen och tänkte att jag har ju faktiskt en vanlig cykel och förhoppningsvis två fungerande ben. Jag får helt enkelt planera min tid bättre. För mig blev Voi det perfekta verktyget att hinna i tid till olika saker, men att hoppa på en sådan och vara stressad är inget bra beteende i trafiken.”

Varje elsparkcykel-olycka är såklart hemsk för den som drabbas, och frågan är hur många som ska behöva råka illa ut innan åtgärder vidtas. Nu pratar jag inte enbart om svenska kändisar, utan även om vanliga människor!

Rent generellt så brukar svenska kändisar inte gilla att åka kollektivtrafik, så det är förståeligt att elsparkcykeln har blivit ett populärt transportmedel för kortare avstånd. Jag vill dock uppmana alla till försiktighet, och speciellt nu under vinterhalvåret. Att cykla i Stockholm kan också vara livsfarligt, så om man vill vara på säkra sidan är det bäst att promenera eller åka taxi överallt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB