Startsida / Inlägg

Bachelor-Elviras kritik mot produktionen

av tramsfrans

Foto: TV4

Årets säsong av Bachelor har gått i mål, och Sebastian och Simon valde varsin kvinna! Sebastian valde till sist Ida, medan Simon valde Elvira. När det gäller Simon och Elvira så var det nog ingen som blev särskilt förvånad, med tanke på att det var hon som fick hans första singeldejt med helikoptertur redan första veckan. Angående Ida och Sebastian så har det varit tydligt att Sebastian alltid haft ett gott öga till henne, samtidigt som det funnits andra tjejer med i bilden som tagit betydligt mer plats under säsongen.

Ida höll förhållandevis låg profil i början av säsongen och gjorde inte särskilt mycket väsen av sig, vilket naturligtvis är helt rätt strategi. Elvira har däremot hamnat i en del konflikter. Först på grund av sin vänskap med Elin, och under de två sista veckorna var det märklig stämning och tårar mellan henne och Matilda på grund av att Matilda inte velat berätta för Simon att hon hade en fling med en vän till honom i Ayia Napa för 10 år sedan när hon var 15.

I en intervju med Hänt så riktar nu Elvira kritik mot produktionen, och menar att produktionen ska ha ”hetsat fram drama” mellan tjejerna.

”– Det har varit grejer som svarta rosen slängdes ju in för att få drama, pandora slängdes in för att få drama och någon gång skulle vi tjejer välja själva vem som skulle gå på dejt och liknande situationer har gjorts för att skapa drama, säger hon och fortsätter:

– Jag har känt att en hel del situationer kanske har varit rätt onödiga.”

Om man ska vara krass så är nog merparten av Bachelor mer eller mindre onödigt, eftersom det trots allt är ett underhållningsprogram. Vill man hitta kärleken så finns det troligtvis enklare och mindre dramatiska sätt än att lämna allt man har hemma i Sverige för att åka till Grekland och dejta samma kille som 10-20 andra tjejer.

Även om Elvira fick den sista rosen så går den effektiva ensamtiden med Simon under inspelningen att räkna i timmar snarare än dagar, och den absoluta merparten av tiden har tillbringats i huset tillsammans med de andra tjejerna. Att det uppstår konflikter i ett sådant läge är inte särskilt konstigt.

Med det sagt så tycker jag att många moment i programmet har känts krystade och framtvingade. Däremot så är alla deltagare vuxna människor, vilket innebär att man inte enbart kan belasta TV4 och produktionen för den stundtals dåliga stämningen. Produktionen ställde fram bensinen, och deltagarna tände på!

Taggar Bachelor
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB