Startsida / Inlägg

Zara Larssons gräs- och porrbesked

av tramsfrans

Foto: Adam Ihse, TT

Nu har det hänt! En svensk kändis tar avstånd från att röka gräs! Det är i det senaste avsnittet av Fördomspodden som Zara Larsson berättar att det får vara slutrökt, och om anledningarna bakom beslutet. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Jag hatar att känna att det ska vara en del av min personlighet, förstår du vad jag menar? Det är inte sexigt att känna så. Eller så ’tjejerna som röker gräs’. Och så kände jag mig lite ångestriden. Det var skönt att komma bort från det lite grann ändå.”

En nackdel med att vara känd är att allt man säger i intervjuer kan bli en del av ens personlighet, och det gäller inte minst om man uttalar sig om kontroversiella ämnen. Har man någon gång berättat att man gillar att röka gräs så tenderar folk att lägga det på minnet! Att man mår dåligt av droger är dock ingen nyhet, så det låter som ett rimligt beslut att sluta.

Något annat som Zara också har slutat med är porrkonsumtion.

”– Jag vet inte varför det inte intresserar mig längre, jag kanske förstår mer nu, industrin bakom och att det inte behövs typ, säger Zara Larsson.”

Av sex, drugs and rock & roll så är det alltså bara rock & roll som är kvar nu! Skämt åsido så säger Zara att en annan bidragande orsak till varför hon inte längre känner sig intresserad av porr är att hon har skaffat pojkvän, och att det därför känns främmande att kolla på det. Varför gå över ån för att hämta vatten!

I ett större samhällsperspektiv så verkar unga människor vara trötta på det mesta som tidigare har framställts som roligt. Att meddela att man varken röker gräs eller kollar på porr ligger helt rätt i tiden!

Folk (män) tenderar att bli upprörda oavsett vad Zara säger, och det återstår att se hur det blir den här gången. En sak är iallafall säker, och det är att hon inte behöver bry sig.

Taggar Zara Larsson
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB