Startsida / Inlägg

Markoolios tårar i ”Över Atlanten”

av tramsfrans

Foto: Kanal 5/Discovery+

Häromveckan rapporterade jag om Markoolios rekorddyra telefonsamtal hem till mamma i ”Över Atlanten” på Kanal 5. Efter ett missförstånd angående båtens surfpott så stod det klart att Markoolio förbrukat 50.000 kronor i datakostnader, vilket ledde till ånger och skam efteråt när han erkände för resten av gruppen vad han råkat göra.

Den här veckan har seglatsen över världshavet fortsatt, och Markoolio har återigen bokstavligt talat hamnat i blåsväder. Efter att ha försökt slå fartrekord med båten så gick ett av seglen sönder, vilket naturligtvis inte heller var meningen. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Det gick jättebra ett tag, jag fick in känslan, men sedan så slog jag inte tillräckligt utslag åt ett håll och då sprack det. Men det var två hål i seglet så det var där det pajade. Det finns inga ursäkter, skit samma, det är som det är, säger han.”

Ingen vill såklart ta sönder ett segel med flit, men nu är skadan redan skedd! Precis som wifi-incidenten!

När det står klart att seglet är trasigt ifrågasätter Eva Röse varför allt måste vara en tävling hela tiden, och att det i själva verket handlar om en slags ”kukförlängare”. Detta får Markoolio att bli emotionell.

”Nu kanske det blir att vi dyker upp två dagar senare än tänkt på St Martin och då får vi väl ta den skiten, säger artisten med hörbart känslomässig röst medan programmet visar hur han går ner i sin hytt och tittar på en teckning från sina barn.

– Jag saknar dem jättemycket, säger han och börjar gråta.

Jag ska erkänna att jag inte själv har kollat på avsnitten den här säsongen, men att döma av vad jag läst hittills så får jag onekligen känslan av att Markoolio har blivit gängets hackkyckling? Vad han än gör så blir det fel! När han försöker ringa till mamma för att få tröst så kostar det 50.000 kronor, och när det går fel med resten av gänget så visas klipp på när han sitter och gråter och tittar på teckningar från barnen.

Vem som helst hade troligtvis fått ångest och hemlängtan av att vara ute på öppet hav med ett gäng svenska kändisar utan seglarvana, men Markoolio har fått betala ett högt pris. Nu pratar jag inte om räkningen på 50.000 kronor, utan om de emotionella kostnaderna. Jag skickar styrkekramar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB