Startsida / Inlägg

Måneskin till Lotta på Liseberg

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Igår rapporterade jag om presskonferensen för Allsång på Skansen, där SVT presenterade alla artister som medverkar i programmet i sommar. Namnen på de medverkande artisterna fick mig inte direkt att ramla av stolen, och stora internationella artister lyste med sin frånvaro.

Lotta på Liseberg presenterade en lika förutsägbar uppställning häromveckan, men kommer nu med ett överraskande besked. De har lyckats locka dit årets Eurovision-vinnare från Italien! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Aftonbladet kan berätta att italienska Måneskin gör sitt första Sverige-framträdande i TV4:s ’Lotta på Liseberg’ i sommar.

Redan i säsongspremiären, som äger rum på söndag 20 juni, kommer Måneskin till programmet.”

Att Eurovision-vinnare vill synas i tv och göra reklam för sig själva i olika europeiska länder är inte konstigt, men det känns roligt och lite otippat att det var Lotta på Liseberg och inte Allsång på Skansen som lyckades locka dem till Sverige!

I och med att SVT lägger stor prestige i Eurovision Song Contest och har arrangerat tävlingen två gånger de senaste tio åren så hade det varit en fin fjäder i hatten att ha en Eurovision-vinnare i Allsång på Skansen, men nu blev det alltså TV4 som får äran att visa Måneskins första framträdande på svensk mark. Lotta Engberg är mycket nöjd.

”– För mig var det en dröm att Eurovisionvinnarna Måneskin skulle komma till ’Lotta på Liseberg’ och nu går den drömmen i uppfyllelse, hälsar Lotta Engberg i ett utskick.”

Måneskin kommer alltså till Sverige redan på söndag, och att inleda Lotta på Liseberg-säsongen med en Eurovision-vinnare kan inte ses som något annat än en stor bedrift. Sist men inte minst så är det definitivt en nagel i ögat på SVT, som inte verkar ha lyckats locka någon stor internationell artist till Skansen.

Det traditionsenliga allsångskriget mellan SVT och TV4 är därmed igång på allvar. Nu återstår det att se om SVT lyckas komma med något motdrag innan sommaren är över!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB