Startsida / Inlägg

Kalle Moraeus nya karriärdrag

av tramsfrans

Foto: SVT

Många svenska kändisar har behövt byta bana i livet under det senaste året! Linda Thelenius jobbar inom hemtjänsten, Linda Bengtzing är verksam inom cateringbranschen, och Fadde Darwich kör Corona-patienter. En annan kändis som behövt se sig om efter ett annat yrke är Kalle Moraeus, som i ”Carina Bergfeldt” på SVT berättar att han blivit kock! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Den tidigare ’Så ska det låta’-programledaren säger att han fick tänka om och försöka komma på vad han annars kunde göra.

– Jag kan ju laga lite mat kan jag göra, jag älskar att laga mat och tiden bara springer iväg när jag jobbar i kök, så det fick väl bli kock då.”

Det är bra att hitta ett jobb där man tycker att tiden går fort, och om man dessutom älskar arbetsuppgifterna så är det ännu bättre. I intervjun berättar Kalle att han knappt spelat någon musik över huvud taget sedan september förra året.

”– Sedan har jag nästan inte tagit en ton. Jag kommer av mig. Jag har ingen att spela med, jag har inte ens kommit till den här situationen att jag kan ha disciplinen att ställa mig och öva. Och gården kräver mycket tid.”

Det vanligaste man hört det senaste året är att folk har mer fritid än någonsin, men för Kalle Moraeus verkar det vara tvärtom. Han hinner knappt spela något över huvud taget eftersom han har fullt upp med annat!

Skämt åsido så verkar det finnas två typer av svenska kändisar. Dels så finns det personer som Regina Lund som tycker det är ”kränkande mot oss konstnärer” när personer uppmanar dem att ta vanliga jobb om det krisar, och sen finns det kändisar som Moraeus, Bengtzing och Thelenius som gör något konkret åt sin situation. Jag vet iallafall vilken typ jag gillar mest!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB