Startsida / Inlägg

Ensam i vildmarken

av tramsfrans

Foto: Discovery Plus

Frivilligt självplågeri fortsätter vara populärt som underhållning, och den 23 februari har Discovery Plus premiär för sin nya satsning ”Ensam i vildmarken”. Programmets namn skvallrar om konceptet, som går ut på att skicka åtta svenskar till ett avlägset norskt skogsområde där de ska klara sig själva. I ett pressmeddelande från Discovery Plus kan man läsa följande.

”Tänk dig att du är helt själv ute i vildmarken, långt bort från vänner och familj. Långt bort från tv, mobil och andra bekvämligheter. För att få tag i mat måste du jaga helt på egen hand. Du måste bygga dig ett skydd mot iskalla vindar, spöregn, snöfall, arktiska iskalla vindar och rovdjur som lurar runt omkring dig. Hur länge står du ut ensam i vildmarken?”

Vilket frestande upplägg! Ensam i vildmarken” är bara ett i mängden av de tv-program som utvecklats det senaste året för att plåga människor i skandinavisk natur. Expedition Robinson spelades som bekant in i Haparandas skärgård i somras, SVT har sänt ”Starkaste familjen” som gick ut på att familjer tävlade i fysiska och mentala utmaningar i jämtländska vildmarken, och på TV4 går just nu ”Elitstyrkans hemligheter” där människor pressas till bristningsgränsen på Gotland. Suget efter att se folk må dåligt är uppenbarligen starkare än någonsin!

Den exekutiva producenten för ”Ensam i vildmarken” utvecklar vad programmet handlar om i pressmeddelandet:

–  Ensam i vildmarken är verkligen på allvar. Deltagarna går sitt livs match mot Moder Natur 24 timmar om dygnet. Det är en stenhård kamp mot svält, förfrysning och extrem isolering. Jag är otroligt imponerad över våra deltagare och samtidigt övertygad om det här kommer att gå hem hos tittarna på discovery+,

Själv så hoppas jag naturligtvis på att det kommer en kändisversion av programmet! Skicka ut personer som Camilla Henemark, Glenn Hysén, Viktor Frisk och Marianne Mörck till vildmarken och se vad som händer. Given tittarsuccé om ni frågar mig!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB