Startsida / Inlägg

Den dåliga stämningen i Renées brygga

av tramsfrans

Foto: TV4

Släpp allt du har, det har blivit dålig stämning i Renées brygga! Programmet, som kommit att bli något av en långkörare på TV4, går ut på att svenska kändisar träffar Renée på hennes lantställe för att umgås tillsammans på ett oerhört avslappnat och familjärt sätt.

Under gårdagens avsnitt gästade bland annat Mona Sahlin och Janne Josefsson, något som fick Renée Nyberg att känna en viss oro. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Programledaren Renée Nyberg, 54, säger redan i början av programmet att hon ”känner ett litet orosmoln” inför att två av sina gäster, journalisten Janne Josefsson, 68, och den tidigare S-ledaren Mona Sahlin, 63, ska mötas.”

Vad kan möjligtvis gå fel när man sammanför en av Sveriges mest omskrivna politiker och den mest kända granskningsjournalisten! Renée häller dock gärna bensin på elden, och inleder Renées och Jannes samtal på följande sätt.

”När de möts börjar samtalsämnet direkt handla om Tobleroneskandalen som hände för 25 år sedan, då Renée Nyberg tar fram en Toblerone för att skoja med Mona Sahlin.”

Man kan säga mycket om TV4, men deras ”skoj” är kanske inte alltid de mest aktuella. Om Mona Sahlin fått en krona för varje gång någon dragit ett Toblerone-skämt på hennes bekostnad så hade hennes ekonomi troligtvis sett annorlunda ut idag. Skämt åsido så släppte Mona nyligen en bok, och vad gör man inte för att få göra PR i ett av TV4:s mest folkkära program!

Under lunchen hettar det till, då Janne Josefsson anklagar Mona Sahlin för att ha bäddat för sitt eget drev.

”– I vissa fall så bäddar man ju för det. Jag tycker att det var bra att dra fram det och jag tycker att det var konstigt att du inte svarade ärligt, säger då Janne Josefsson.

– Vad vet du om inte jag svarade ärligt? Det är klart jag gjorde, kontrar Mona Sahlin.”

Den som tittade på Renées brygga och förväntade sig ny information om Toblerone-skandalen kan med andra ord känna sig besviken. Programmet fortsätter med att Janne Josefsson häller upp mer öl, och att Renée meddelar att de istället ska prata om granskning ”i generella termer” eftersom det finns ”så många lager” i Monas historia. Därefter styr Renée in samtalet på den tredje gästen Lasse Kronér, som berättar hur han började ”knarka” och syftar på överdriven konsumtion av ostbågar. Ännu en brygglunch hemma hos Renée!

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB